Diemen voorbereid op tekort basisschoolplekken

DIEMEN Voor de nieuwe basisschool die over een jaar of drie in Holland Park geopend wordt, is nu al gekozen voor de grootste variant: met plek voor 700 leerlingen. En dan nog is het goed mogelijk dat Diemen rond 2025 een tekort aan basisschoolplekken heeft.

door Ingrid Voet

Bij de budgetaanvraag voor het gebouw meldde wethouder van Onderwijs Jeroen Klaasse de gemeenteraad dat de prognoses voor de leerlingenaantallen het komende decennium flink hoger lijken uit te vallen dan verwacht. "We stonden voor de keuze om een school te bouwen voor maximaal 500 leerlingen of voor maximaal 700 leerlingen. Op basis van de nieuwste prognoses hebben we meteen opgeschaald naar de grootste variant."

Winstwaarschuwing

Die prognoses geven ook aan dat, ondanks de grotere school in Holland Park, er op termijn niet voldoende plek is om alle Diemense kinderen een plek op een basisschool in Diemen te bieden, meldt Klaasse. "Dat zal niet over een à twee jaar al spelen, maar op termijn mogelijk dus wel. Ik heb daarom de gemeenteraad een soort winstwaarschuwing gegeven, zodat we erop voorbereid zijn. Natuurlijk zullen we de ontwikkelingen goed in de gaten houden."

3