Schaatsles op de Jaap Edenbaan.
Schaatsles op de Jaap Edenbaan. Foto's: Trudy Kroese

Diemer IJsclub ziet aantal jeugdleden groeien

Het seizoen van de Diemer IJsclub is in volle gang. De club heeft maar liefst 153 jeugdschaatsleden. De oudste vereniging van Diemen is springlevend en heeft veel vertrouwen in de toekomst. En uiteraard hopen de leden van de Diemer IJsclub dat er ook deze winter weer op de natuurijsbaan op De Sniep kan worden geschaatst.

DIEMEN Elke vrijdagmiddag en zaterdagochtend geven ervaren trainers van de Diemer IJsclub schaatstraining aan de jeugdleden. De trainingen vinden plaats op de Jaap Edenbaan.

Voorzitter Lau Demmers en coördinator jeugdschaatsen Jan Poster hebben het aantal jeugdleden de afgelopen maanden zien stijgen. Het seizoen 2017-2018 werd afgesloten met 120 jeugdleden en nu krijgen 153 kinderen les. Zij beseffen dat het stijgen van het aantal jeugdleden met de groei van Diemen te maken heeft en dat ook de mond-tot-mondreclame succesvol is. Maar de Diemer IJsclub toont zelf ook veel initiatief. In elke nieuwe woonwijk wordt geflyerd door leden van de oudste vereniging van Diemen (1887). Veel leden zijn trouw. Onder de leraren zijn personen die als kind leerden schaatsen bij de Diemer IJsclub en ook zijn er diverse jeugdleden van wie de ouders vroeger les hebben gehad bij de club. Het seizoen 2017-2018 kreeg aan het einde van de winter een onverwachte wending. Op 1 maart ging de natuurijsbaan op De Sniep open. Ook op vrijdag 2 maart en een deel van zaterdag 3 maart kon er op het natuurijs worden geschaatst. Hoewel het enorm koud was en er een stevige wind stond, waagden veel schaatsliefhebbers zich op het ijs. De Diemer IJsclub was een van de weinige die zijn poorten open kon zetten voor publiek in de directe omgeving. Demmers en Poster zijn al jaren bij de vereniging betrokken en wijzen op de kwaliteit van de lessen en de goede sfeer binnen de vereniging. Met ingang van dit seizoen promoot de Diemer IJsclub het dragen van een helm tijdens het schaatsen. De club krijgt hiervoor steun van een aantal sponsors, o.a. Merkenbureau Den Herder, Total Area en Janot Entertainment, waardoor een helm voor jeugdschaatsers voor 20 euro aangeschaft kan worden. Het dragen van een helm bij het jeugdschaatsen wordt met ingang van het seizoen 2019-2020 verplicht tijdens de schaatslessen.

Werken aan de techniek tijdens de les.
Jonge schaatser bewaart evenwicht.
De schaatsen worden ondergebonden.
In maart van dit jaar ging de natuurijsbaan open.