Vogels kijken en biertje toe

DIEMEN Gespot in het Diemerbos: een grote groep wandelaars met verrekijkers. Zij probeerden niet alleen zo veel mogelijk vogels te spotten, maar gingen ook kijken op de plek waar proeflokaal House of Bird moet komen.

Zaterdag kwamen 75 mensen af op de gratis workshop die bierbrouwers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg van Bird Brewery hadden georganiseerd. Onder leiding van wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis gingen de deelnemers op pad.

De wandeling voerde ook langs de plek waar House of Bird moet komen. Daar werd na het vogelspotten ook een biertje geschonken. Van Bemmel en Van den Berg zijn bezig met een crowdfundingactie voor het proeflokaal. Met nog een kleine maand te gaan staat de teller op ruim 70% van het benodigde bedrag. Van Bemmel: "De crowdfundingactie loopt nog tot 31 december. Natuurlijk, het geld is belangrijk, maar wij zijn ook blij om te merken dat zo veel mensen vertrouwen hebben in onze plannen. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt, maar er is nog wel steun nodig om House of Bird mogelijk te maken."

De crowdfunding is te vinden op crowdaboutnow.nl/campagnes/houseofbird