SV Diemen klopte ZSGOWMS: 2-0.
SV Diemen klopte ZSGOWMS: 2-0. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen pakt opnieuw winst

DIEMEN SV Diemen heeft voor eigen publiek de subtopper ZSGOWMS verslagen: 2-0. Bij rust leidde de ploeg van trainer Mark Steur met 1-0.

Steur had zijn tactiek aangepast. SV Diemen speelde niet in de vertrouwde 4-3-3-opstelling, maar ging uit van een 5-3-2-formatie. De thuisclub speelde daardoor minder offensief dan in andere wedstrijden. "ZSGOWMS heeft twee heel goede buitenspelers. Als wij 4-3-3 hadden gespeeld waren wij overlopen. De centrale verdedigers gaven de backs rugdekking zodat wij steeds twee tegen een kwamen te staan. De backs van ZSGOWMS lieten wij opkomen. Zij konden de bal alleen maar in het strafschopgebied pompen. Die ballen waren voor onze centrumverdedigers Jelle de Wild en Jesse te Paske. Zij zijn beiden twee meter lang en hebben geen moeite met hoge ballen", aldus Steur. SV Diemen kwam na twintig minuten op voorsprong door een treffer van middenvelder Marco Moelee. Na de hervatting was het diezelfde speler die SV Diemen op een 2-0 voorsprong zette. Hij schoot vanaf een meter of twintig prachtig raak. Kort voor tijd verzuimde Maxim Stefels de score nog verder op te voeren.

SV Diemen staat na de overwinning op ZSGOWMS op de achtste plaats van de ranglijst van de derde klasse C. De ploeg heeft na tien duels twaalf punten. VVH/Velserboek heeft evenveel punten als SV Diemen, maar een lager doelsaldo. De Meer heeft tien punten en Real Sranang, VSV en Bloemendaal hebben zeven punten. Zwanenburg staat met twee punten op de onderste plaats van de ranglijst. SV Diemen wacht zondag een loodzwaar duel. De ploeg van Mark Steur gaat dan op bezoek bij koploper DCG. De wedstrijd in Amsterdam begint om 14.00 uur.