SV Zeeburg wint van VOC

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen VOC met 34-22 gewonnen.

SV Zeeburg begon sterk aan de wedstrijd en nam een 6-1 voorsprong. De verdediging van de thuisclub stond goed en VOC had moeite om er doorheen te komen. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 16-10.

Tempo

In de rust werd door de coach van SV Zeeburg benadrukt dat er met meer tempo gespeeld moest worden. VOC beschikte over weinig wisselspelers en bestaat uit een team met wat oudere dames. SV Zeeburg liet in de tweede helft snelle en mooie aanvallen zien. De dames van SV Zeeburg straalden weer plezier uit en wonnen de wedstrijd met 34-22.

De handbalsters uit Diemen staan met twaalf punten uit negen duels op de derde plaats van de ranglijst van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. US is met zestien punten uit negen duels koploper. De ploeg heeft de koppositie overgenomen van VZV, dat eveneens zestien punten heeft. Het doelsaldo van US is echter beter dan dat van VZV.

Opnieuw thuisduel

SV Zeeburg speelt op zondag 9 december opnieuw een thuisduel. De dames uit Diemen ontvangen dan Meervogels '60. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 12.40 uur. Meervogels '60 staat op de elfde plaats.

Winst voor teams De Meeuwen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft voor eigen publiek met 11-5 gewonnen van ZV De Zaan. De dames van De Meeuwen wonnen hun thuisduel tegen De Ham met 3-2.

De heren staan op de tweede plaats van de tweede klasse A. De waterpoloploeg uit Diemen gaat op zaterdag 8 december op bezoek bij De Meerkoeten. De wedstrijd begint om 17.15 uur.

Dames

De dames van De Meeuwen staan op de zesde plaats van de tweede klasse A. Het team komt het komende weekeinde niet in actie.

De dames van De Meeuwen spelen op zaterdag 15 december thuis tegen West-Friesland. De wedstrijd in Sportcentrum wethouder F.B. Duran begint om 18.50 uur.