Afbeelding
Foto:

Sofie Kuilman

Gemeenteraadslid voor de PvdA, sinds 23 jaar inwoonster van Diemen

Hoe bevalt het raadslidmaatschap?
"Ik ben sinds maart raadslid en het bevalt mij goed. Ik vind de debatten leuk en je leert er veel van, bijvoorbeeld wat er allemaal bij komt kijken om een gemeente draaiende te houden. Het raadslidmaatschap kost veel tijd, tussen de tien en zestien uur per week."

Wat doe je verder?
"Ik werk voor het Centrum voor Lokaal Bestuur, de organisatie van en voor gemeente- en provinciebestuurders van de PvdA. Daarnaast geef ik paardrijlessen bij Vereniging Manege De Eenhoorn in Diemen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Naast paardrijden houd ik van lezen en in de winter schaatsen. Net als veel kinderen heb ik leren schaatsen bij de Diemer IJsclub."

Welk boek lees je op dit moment?
"'Homo Deus'. De auteur Yuval Noah Harari beschrijft de geschiedenis van de toekomst. Dat kan natuurlijk niet, maar is wel interessant."

Jouw favoriete film?
"'The Pianist'. Die film gaat over de Tweede Wereldoorlog. Het is een mooie film die de waarheid geen geweld aandoet, iets dat ik als historicus belangrijk vind."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Het groen bij de Tobias Asserlaan, zeg maar het 'Ajax-pad'. Het is daar heerlijk rustig en de hond vindt het heerlijk om daar lekker los te lopen."

Wat kan er beter in Diemen?
"Meer jonge mensen in de lokale politiek. Ik ben het een-na-jongste raadslid. Rick Poelman van D66 is het jongste raadslid. Politiek heeft een beetje een grijs imago, maar ook voor jongeren is politiek en vooral gemeentepolitiek interessant en belangrijk, want het raakt je directe omgeving."