Boten en wrakken ter discussie

DIEMEN De fractie van de Ouderenpartij Diemen heeft aan het college van B en W vragen gesteld over de boten die al langere tijd in de Weespertrekvaart liggen tussen de Venserbrug en de Diemerbrug.

Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen: "Aan de kant van het centrum van Diemen liggen al enige tijd vijftien boten, waarvan sommige op het eerste gezicht als wrak kunnen worden beschouwd (halfgezonken, troep aan buurt, ouderdom). Omwonenden hebben ons aangesproken. Er zou zelfs 's nachts illegaal worden geslapen op de boten."

De Ouderenpartij vraagt aan het college van B en W wat de volledige voorwaarden zijn voor het afmeren van een boot en of die voorwaarden voldoende zijn om oneigenlijk gebruik of misbruik tegen te gaan. Ook vraagt de partij of alle boten die op de genoemde locatie liggen aan die voorwaarden voldoen, of alle eigenaren van die boten ontheffing hebben, wat de bevoegdheden van de gemeente zijn om handhavend op te treden en of er in het afgelopen jaar ook is gehandhaafd. Tevens wil de Ouderenpartij Diemen weten hoe de verdeling is van de verantwoordelijkheden tussen de gemeente en het waterschap als waterbeheerder van de Weespertrekvaart en wat het college van B en W gaat doen om oneigenlijk gebruik als ligplaats te beëindigen.


Diemer December Dagen

DIEMEN Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn openen op donderdagavond 13 december de Diemer December Dagen. De bijeenkomst op het plein voor het gemeentehuis is van 18.55 tot 20.00 uur.

Het belooft een sfeervolle en leuke avond te worden. Na een optreden van het Hagunnan Koor ontsteken de burgemeester en kinderburgemeester de lichtjes in de kerstboom. Daarna zijn er optredens van Voice Female, EDOG Muzikaal Theater en Gospelkoor D'Light. Medewerkers van Albert Heijn delen warme chocolademelk uit en Scouting Diemen warme glühwein. Kinderen kunnen onder begeleiding van Scouting Diemen marshmallows verwarmen en iedereen mag een gratis oliebol halen bij de oliebollenkraam.