Maria van Schie en Ton Buunk voor Marie-Marie.
Maria van Schie en Ton Buunk voor Marie-Marie. Foto: Trudy Kroese

Marie-Marie in teken van kerst

DIEMEN Planten- en cadeauwinkel Marie-Marie in de Arent Krijtsstraat 34 heeft deze maand ook een aantrekkelijk assortiment dat in het teken staat van kerst.

Marie-Marie is sinds juli in Diemen gevestigd. Eigenaars zijn Maria van Schie en haar man Ton Buunk. Maria: "Wij hebben in ons kerstassortiment diverse artikelen: luxe kerstdecoratie, maar ook artikelen voor een aantrekkelijke prijs."

Maria toont een aantal artikelen: kerstballen, kerstverlichting, kerstmannen, elven, kerstkaarten en kerstdennen. Dat zijn bomen die bij goed onderhoud een aantal jaren meegaan. "Wij verkopen ook kerstkransen, ook op bestelling. Wij voldoen dan aan de wensen van onze klant, bijvoorbeeld wat betreft de kleur", aldus Maria.

Maria en Ton zijn goed op de hoogte van kerstartikelen. "Wij hebben in het verleden drie jaar een kerstpop-upwinkel op de Middenweg in Amsterdam gehad. De mensen spraken altijd over 'De kerstwinkel'."

Kerstsfeer

Maria en Ton hebben de winkel sfeervol ingericht. De zaak ademt de kerstsfeer uit. "Ik vind het eigenlijk wel jammer dat de kerstsfeer hier zo laat op gang komt. Dat heeft uiteraard te maken met Sinterklaas. Wij merken wel dat kerst een steeds grotere rol in Nederland is gaan spelen. Wij hebben bijvoorbeeld klanten die met Sinterklaas iemand kerstartikelen cadeau doen", aldus Maria.

Maria en Ton ontvangen steeds meer klanten in hun winkel. "Wij moeten het vooral van mond-tot-mondreclame hebben. Pas kwam hier een klant uit Hilversum binnen. Hij was op de Dappermarkt naar ons verwezen. Dat is heel leuk."

Marie-Marie is van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.