Bus 44: vaker 's avonds, minder vaak in daluren

DIEMEN Bus 44 gaat met ingang van zondag 9 december doordeweeks vaker rijden in de avonduren. De bus rijdt dan vanaf 20.00 uur tot het einde van de dienstregeling elke 20 minuten. Nu rijdt de bus nog elk half uur.

In de daluren wordt niet voldoende gebruikgemaakt van bus 44. De frequentie zal daarom worden verlaagd van elke 10 minuten naar elke 12 minuten. Dit staat in het Vervoerplan GVB 2019. Het Vervoerplan bevat geen voorstel voor het herstel van de busverbinding van de wijk Biesbosch naar Diemen-Zuid/Diemen Centrum. Het argument daarvoor is dat in het verleden deze lijn een lage bezetting heeft gehad. De gemeente zal opnieuw verzoeken om deze busverbinding te herstellen.

Ook de dienstregeling van de metrolijnen 50, 51, 53 en 54 wordt gewijzigd, per 3 maart 2019. Er wordt dan afgestapt van de 15-minutendiensten. Voor lijn 53 - die stopt op de stations Diemen-Zuid en Verrijn Stuartweg - heeft dit een aantal gevolgen. Buiten de zomermaanden op werkdagen wordt er iets vaker gereden in de spitsuren, van 7,5 keer per uur wordt dat 8 keer per uur. In de zomermaanden zal ook in de dal- en avonduren de frequentie omhoog gaan, net als het jaar rond in het weekend.


Station Diemen-Zuid klaar

DIEMEN Het werk aan metrostation Diemen-Zuid is afgerond. De renovatie, die op 12 maart dit jaar begon, heeft het station lichter en overzichtelijker gemaakt.

Onder meer de betonnen muren van de liftschachten zijn gedeeltelijk vervangen door glas, de liften en verlichting zijn vernieuwd. Woensdag 12 december wordt gevierd dat het werk aan de stations - en de overlast die dat meebracht voor reizigers - achter de rug is. Eind van de middag worden pannenkoeken en erwtensoep uitgedeeld en treedt een dansgroep op.