Afbeelding
Foto:

Hoofdpiet

Trouwe helper van Sinterklaas, is voor de 40ste keer in Diemen

Hoe vond u de intocht van Sinterklaas in Diemen?
"Heel leuk, de opkomst was groot en wij hebben alleen maar lieve kinderen gezien. Ik vind de plek waar de stoomboot elk jaar aankomt heel mooi. De kinderen kunnen de boot heel goed zien. De loswal is mijn favoriete plek in Diemen."

Sinterklaas en de Pieten bezoeken zaterdag winkelcentrum Diemerplein.
"Daar kijken wij echt naar uit. Wij hopen dat er zaterdag opnieuw heel veel kinderen komen."

We mogen het eigenlijk niet vragen: maar hoe oud is Sinterklaas?
"Dat proberen wij al jaren te weten te komen. Maar Sinterklaas wil het ons niet vertellen. Daar doet hij ook tegen ons altijd geheimzinnig over."

Mogen de Pieten ook snoepen van het strooigoed?
"Ja, dat mag. Maar wij moeten van Sinterklaas dan wel meteen onze tanden heel goed poetsen. Daar is Sinterklaas heel streng in."

Heeft de Hoofdpiet hobby's?
"Ik heb weinig tijd voor hobby's. Sinterklaas en de Pieten hebben het het hele jaar erg druk. Op 6 december gaan wij weer met de stoomboot naar Spanje. En als wij daar zijn aangekomen beginnen wij meteen met de voorbereidingen voor de intocht van het volgende jaar. Maar ik heb toch wel één hobby: fietsen. Dat heb ik in Nederland geleerd, want de meeste mensen in Nederland fietsen."

Vieren de Sint en de Pieten Kerstmis?
"Jazeker. Wij vinden het heerlijk om een keer per jaar ook zelf eens verwend te worden en cadeaus te krijgen. Kerstmis is het enige moment in het jaar dat wij het even rustig aan doen."