Dames 1 verloor van Jaws.
Dames 1 verloor van Jaws. Foto: Trudy Kroese

Dames De Meeuwen verliezen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft het thuisduel tegen AZ&PC met 9-3 gewonnen. Het eerste damesteam verloor voor eigen publiek met 1-5 van koploper Jaws.

Tussen de dames van De Meeuwen en Jaws bestaat al enige tijd rivaliteit. In de eerste periode ging het meteen hard tegen hard. Alle verdedigende krachten werden uit de kast gehaald waardoor de stand 0-0 bleef. Ook door een prachtige redding van keepster Sanne Winchester wist De Meeuwen het doel schoon te houden. In de tweede periode lukte het Jaws om toch mooie acties te maken. Met een 0-2 achterstand voor De Meeuwen werd er van helft gewisseld. In de derde periode begon 'de hel' los te breken en werd er geschopt, geduwd en getrokken voor elke actie. De Meeuwen kreeg geen bal het doel in, ook door een mooie redding van de keepster van Jaws. Toen het 0-3 stond versierde De Meeuwen een strafschot, een vijf meter genaamd, en mocht daardoor vrij op doel schieten. Alieke Vos benutte die kans prachtig en maakte de 1-3. In de laatste periode roken beide teams bloed en een overwinning, er kon immers nog van alles gebeuren. Het werd uiteindelijk 1-5.

De heren staan met zestien punten uit zeven duels op de derde plaats van de tweede klasse A. Oceanus is met 24 punten uit acht duels koploper, De Meerkoeten bezet de tweede plaats met negentien punten uit acht duels. De dames staan met negen punten uit negen duels op de zevende plaats van de tweede klasse A.

Beide teams spelen op zaterdag 1 december een thuisduel in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. De heren van De Meeuwen spelen om 20.30 uur thuis tegen ZV De Zaan. De dames ontvangen om 19.40 uur De Ham.