De hellingbaan bij het gemeentehuis.
De hellingbaan bij het gemeentehuis.

Geen tweede hellingbaan
bij het gemeentehuis

DIEMEN Er komt geen hellingbaan bij de ingang van het gemeentehuis die aan de kant van de trouwzaal ligt. Dit heeft het college van B en W besloten. Een permanente hellingbaan zou 105.000 euro kosten, een tijdelijke hellingbaan die in speciale gevallen kan worden geplaatst is geen optie, aldus B en W.

De Ouderenpartij Diemen heeft in mei het verzoek ingediend om ook aan die kant van het gemeentehuis een hellingbaan aan te leggen. De ingang aan de voorkant van het gemeentehuis is mede te bereiken via een hellingbaan. Die hellingbaan wordt gebruikt door onder anderen mensen die van een rolstoel of scootmobiel afhankelijk zijn of slecht ter been zijn. Mensen met een rolstoel of scootmobiel kunnen het gemeentehuis vanaf de hellingbaan bereiken via een speciale ingang naast de draaideur.

"Met de bestaande hellingbaan voldoet de gemeente aan alle eisen betreft toegankelijkheid tot het gemeentehuis. Er is geen verplichting om nog een hellingbaan te plaatsen bij de trouwingang. Er zijn geen klachten bekend over de bestaande hellingbaan of het ontbreken van een hellingbaan aan de zijde van de trouwingang. Een nieuwe hellingbaan aan de andere zijde bij de trouwingang wordt afgeraden. Door de eisen zou er wederom een lange hellingbaan gerealiseerd moeten worden. Dit tast het aangezicht van het gemeentehuis en specifiek de trouwingang enorm aan. Het zou een belemmering kunnen vormen voor trouwerijen. De enorme kosten staan niet in verhouding tot de functionaliteit van de nieuwe hellingbaan. Een tijdelijke hellingbaan dient opgeslagen te worden. De beschikbare ruimte is zeer beperkt. Kans op beschadiging is een groot risico", zo licht het college van B en W het besluit toe.