Steun voor locatie middelbare school

DIEMEN De meerderheid van de fracties in de gemeenteraad is er voorstander van dat het permanente schoolgebouw van Open Schoolgemeenschap Diemen (OSDiemen) naast Sportcentrum Wethouder F. B. Duran in Diemen-Zuid komt. De OSDiemen wordt een nevenvestiging van Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

Dit bleek tijdens de informatieve gemeenteraadsvergadering van donderdag. Een besluit over die locatie wordt echter pas in het voorjaar van 2019 verwacht. Leerlingen kunnen zich van 19 januari tot 15 februari 2019 inschrijven voor OSDiemen. Indien er voldoende aanmeldingen zijn kan de middelbare school aan het begin van het schooljaar 2019-2020 van start gaan in een tijdelijke locatie in een leegstaande ruimte van basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid.

Alleen leerlingen uit Diemen en Duivendrecht kunnen een plek krijgen op de middelbare school. Pas als duidelijk is geworden dat de middelbare school in Diemen inderdaad van start gaat zal er een besluit worden genomen over de definitieve locatie van de school.

Bestemmingsplan

De gemeenteraad zal dan eerst het bestemmingsplan voor de ruimte naast Sportcentrum Wethouder F.B. Duran moeten wijzigen. Die plek heeft de voorkeur van het college van B en W.

5