Locatie van middelbare school

Vervolg van voorpagina.

Tijdens de inloopbijeenkomst van vorige week maandag in Het Atelier bleek dat een aantal bewoners van Diemen-Zuid tegen de bouw van de middelbare school is op de door het college van B en W voorgestelde locatie. Zij vrezen overlast van rondhangende middelbare scholieren in de buurten rond de school, het 'scheuren' door de wijken met brommers en scooters en een toename van de parkeerdruk.

De meeste fracties in de gemeenteraad kunnen zich de zorgen van de buurtbewoners goed voorstellen en willen dat er maatregelen worden genomen. Straatcoaches kunnen hierbij een rol spelen. De fractie van Ons Diemen wil het liefst dat de middelbare school op een andere plek in Diemen komt.

Parkeerdruk

Peter Prins, fractievoorzitter van Ouderenpartij Diemen, wees op de parkeerdruk die het gevolg kan zijn van leraren die met hun auto naar school komen. Wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs vertelde de gemeenteraad dat de middelbare school een beperkt aantal parkeerplekken zal krijgen op de parkeerplaats naast het sportcentrum. Die parkeerplaats maakt deel uit van de blauwe zone. De wethouder gaf aan dat er met de leiding van de middelbare school gesproken zal worden over een mobiliteitsplan. De hoop is erop gevestigd dat veel leraren met de fiets of het openbaar vervoer naar hun werk zullen reizen.

Walter Mansveld, een bewoner van Diemen-Zuid, vertelde de raadsleden tijdens de informatieve vergadering van de gemeenteraad dat hij tegen de komst van een middelbare school is en zeker op de voorgestelde locatie.

Hij is van mening dat er geen middelbare school in Diemen nodig is omdat er in de omgeving van Diemen genoeg middelbare scholen zijn. Daarnaast vreest hij dat leerlingen van de middelbare school voor overlast in de nabije buurten gaan zorgen. Mansveld wil zich met een aantal andere buurtbewoners verenigen en zich verzetten tegen de bouw van een middelbare school naast Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

De gemeente laat weten dat zij de omwonenden op de hoogte houdt over de voortgang van het proces en dat de omwonenden indien mogelijk hierbij ook betrokken zullen worden.