De 'chocoladewinkel'.
De 'chocoladewinkel'. Foto: Trudy Kroese

Lessen in teken van Sinterklaas

DIEMEN Een groot aantal lessen op basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid staan in het teken van Sinterklaas. Marian Schuckmann (leerkracht groepen 6 en 7) en Anniek Boon (leerkracht groep 5) vertellen over de lessen.

De leerlingen van Het Atelier krijgen les volgens de methode IPC (International Primary Curriculum). Dit houdt in dat de kinderen leren vanuit hun eigen belevingswereld en interesses aan de hand van thema's. Er wordt momenteel gewerkt met thema's die betrekking hebben op Sinterklaas.

Raakvlakken

Marian: "De groepen 5 en 6 krijgen les over chocolade; het gaat onder meer over de geschiedenis van chocolade, waar chocolade vandaan komt en wat er exact in chocolade zit. Er zijn dus raakvlakken met vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en kunst."

"De groepen 7 en 8 volgen het thema 'Zo zien wij de wereld'. Daarin komt onder meer Zwarte Piet ter sprake. De groepen 3 en 4 werken met het thema 'Feest' en de groepen 1 en 2 werken met een 'chocoladewinkel'."

'Chocoladewinkel'

De leerkrachten en ouders hebben begin vorige week de school aangepast aan de thema's. In de ruimte waar het leerplein is, zijn een pop van Sinterklaas en een pop van Piet te zien. Anniek: "Er ligt ook een echte chocoladeletter, maar geen enkel kind heeft die gepakt. Ja, daar zijn wij ook wel trots op." In het deel van de school waar de kleuters van de groepen 1 en 2 les krijgen is een 'chocoladewinkel' gebouwd. Kinderen kunnen een chocoladeletter aan hun klasgenoten verkopen. Er wordt uiteraard geen gebruikgemaakt van echt geld.
Anniek: "Op 5 december brengt Sinterklaas een bezoek aan onze school. Tijdens het bezoek zal hij een verhaallijn volgen die aansluit bij de thema's die nu op school worden behandeld."