Veel belangstelling voor de brandweerkazerne.
Veel belangstelling voor de brandweerkazerne. Foto: Trudy Kroese

Vernieuwde brandweerkazerne ziet er prachtig uit

Veel inwoners van Diemen hebben zaterdagmiddag de vernieuwde brandweerkazerne bezocht. Zij waren onder de indruk.

DIEMEN De brandweerkazerne aan de D.J. den Hartoglaan is het afgelopen jaar vernieuwd. Het resultaat mag er zijn. De brandweerkazerne ziet er prachtig uit.

De renovatie was hard nodig. De brandweerkazerne werd in 1969 geopend. Door de jaren heen vonden er enkele verbouwingen plaats, maar de brandweerkazerne voldeed al lange tijd niet meer aan de huidige eisen.

De kazerne was bouwkundig in verouderde staat, bevatte asbesthoudende materialen en voldeed qua grootte en indeling niet langer aan de huidige normen. In opdracht van Brandweer Amsterdam-Amstelland startte BAM Bouw en Techniek in de herfst van 2018 met de werkzaamheden. De renovatie was ingrijpend, want met uitzondering van de remise waarin de brandweerauto's staan is de gehele kazerne gesloopt.

De vernieuwde kazerne heeft twee bouwlagen en verschillende gebruiksfuncties, zoals kantoorruimten, kleedruimten met sanitair, kantine met keuken, instructieruimte, berging, werkplaats en technische ruimtes. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bleef de brandweer operationeel. De auto's konden gewoon vanuit de remise uitrukken en het personeel van de brandweer werkte enige tijd vanuit een tijdelijk gebouw aan de achterzijde van de brandweerkazerne.

Burgemeester Erik Boog en brandweercommandant Leen Schaap hebben de vernieuwde brandweerkazerne zaterdagmiddag geopend. Zij toonden zich beiden trots op het resultaat.

Er waren zaterdagmiddag veel activiteiten voor jong en oud. Ook konden bezoekers een afspraak maken voor een huisbezoek van de brandweer.

Er waren zaterdag veel activiteiten bij de brandweer

Burgemeester Boog en brandweercommandant verrichten opening.