Burgemeester Boog, de zeven onderscheiden vrijwilligers en een aantal leden van de jury.
Burgemeester Boog, de zeven onderscheiden vrijwilligers en een aantal leden van de jury. Foto: Trudy Kroese

Gemeenteraad reikt zeven vrijwilligersonderscheidingen uit

Zeven inwoners van Diemen hebben vrijdagavond de Vrijwilligersonderscheiding 2018 van de gemeente Diemen ontvangen.

DIEMEN De vrijwilligersonderscheidingen worden elk jaar in november uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Het betreft hier een initiatief van de gemeenteraad. Het was de vijftiende keer dat de vrijwilligersonderscheidingen werden uitgereikt.

De volgende personen ontvingen de vrijwilligersonderscheiding: Joyce de Wit, Emma Krenn, Gilbert Sersansie, Chris van Dam, Ko Out, Marijke Streefkerk en Anja Stakenburg.

Werkgroep

Een werkgroep uit de gemeenteraad bestaande uit Janneke de Graaff (CDA), Rosali Herder (Ouderenpartij Diemen), Sofie Kuilman (PvdA), Brigitte Wielage (VVD) en Yeliz Yildiz-Kaya (GroenLinks) vormde dit jaar de jury die de aanmeldingen heeft beoordeeld.

Joyce de Wit ontving de onderscheiding voor onder meer haar inzet voor Diemenvoorelkaar, Emma Krenn voor haar vrijwilligerswerk bij de Sint-Petrusschool, de Kinderzomerspelen en het Loswalfestival, Gilbert Sersansie voor het schoonhouden van buurten in Diemen-Zuid, Chris van Dam voor zijn inzet in De Schakel, waar hij het Zondagmiddagpodium van Stichting Welzijn Diemen organiseert en begeleidt, Ko Out voor zijn vrijwilligerswerk als penningmeester van ouderenbond PCOB-Diemen en zijn inzet voor Afro-Net, Marijke Streefkerk voor het opzetten en begeleiden van de schoolbibliotheek in De Nieuwe Kring en Anja Stakenburg voor haar vrijwilligerswerk voor onder meer Huurdersvereniging Diemen.

Bloemen

Raadsleden serveerden hapjes en drankjes aan bezoekers

De onderscheidingen werden vrijdagavond uitgereikt door leden van de jury. Zij spraken alle personen die de onderscheiding ontvingen persoonlijk toe. Voor de zeven winnaars was er niet alleen een onderscheiding, maar ook een bos bloemen. Die werden uitgereikt door griffier Hans Nubé. Leden van de gemeenteraad toonden zich voortreffelijke gastvrouwen en gastheren. Zij gingen rond met hapjes en serveerden drankjes. De heerlijke hapjes waren van Absolute Delicious, het bedrijf van Johan van Overbeek uit Diemen. Enkele jonge leden van de Muziekschool Diemen traden op in de trouwzaal, waar de onderscheidingen werden uitgereikt. In de hal van het gemeentehuis trad de band Zonnebloem op.

De vrijwilligersonderscheiding wordt jaarlijks door de gemeenteraad toegekend aan vrijwilligers, jong en oud, die zich op bijzondere wijze, soms al vele jaren, belangeloos inzetten voor de Diemense samenleving.

De band Zonnebloem trad op in de hal van het gemeentehuis.