Afbeelding
Foto:

Luc Houweling

Beeldend kunstenaar, illustrator en docent, woont sinds 1 jaar in Diemen

Wat doe je?
"Ik ben beeldend kunstenaar, illustrator en docent beeldende vorming op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Ik heb op de begane grond van mijn woning in de Burgemeester De Kievietstraat 8A een atelier. Mensen kunnen na een afspraak langskomen om mijn werk te bekijken. Ik werk in mijn atelier en geef er ook workshops. Ik maak momenteel met Remda Spoelstra een dichtbundel. Ik maak de illustraties. De werktitel is 'Na-apers en Oliefantasie'."

Je exposeert in de openbare bibliotheek.
"Er zijn tot en met 7 januari tien werken van mij te zien. Het gaat om realistische schilderijen met een fantasievolle inslag. Het bijzondere is dat het tekeningen op papier betreft, ik werk tegenwoordig vooral op doek. Het werk is te koop en opdrachten zijn altijd welkom."

Wat zijn jouw hobby's?
"Mijn vrouw en ik gaan er graag op uit, bijvoorbeeld naar het Diemerbos. Daarnaast doe ik twee keer per week aan fitness bij Basic-Fit."

Waar ga je uit?
"Vooral uit eten. In Diemen komen wij bijvoorbeeld bij Hachi, Cheers en Stick-Up Indofood.

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik ben niet zo'n streber."

En jouw slechtste?
"Ik heb niet veel geduld, dat zullen de leerlingen op school beamen."

Wat kan er beter in Diemen?
"Over het algemeen genomen vind ik de zaken hier goed geregeld. In Diemen is alles bij de hand en je woont dicht bij Amsterdam. Wel vind ik het jammer dat hier geen kunstuitleen of galerie is."