Zakken vol kinderkleding in het kantoor van SNS Bank.
Zakken vol kinderkleding in het kantoor van SNS Bank.

Warme kinderkleding voor cliënten Voedselbank Diemen

DIEMEN De Stichting Voedselbank Diemen is enorm blij met de actie die SNS Bank Diemen heeft gehouden om kinderkleding in te zamelen.

Inwoners van Diemen konden in de eerste week van november warme kinderkleding inleveren bij het kantoor van SNS Bank in winkelcentrum Diemerplein. Kinderen die zelf kleding inleverden kregen een attentie van de medewerkers van de bank.

De respons was groot. Er werden vele zakken en tassen met kinderkleding ingeleverd, die door de medewerkers van de bank aan vrijwilligers van de Voedselbank Diemen overhandigd werden.

Gerda Smit, voorzitter van de Stichting Voedselbank Diemen: "We zijn enorm blij met de actie van SNS Bank. Wij hebben veel warme kinderkleding ontvangen en er zaten mooie spullen tussen. Wij hebben in ons uitgiftepunt kledingrekken ingericht en afgelopen vrijdag konden onze cliënten voor het eerst kinderkleding uitkiezen. Onze cliënten waren er heel blij mee. Wij hebben nog een voorraad kinderkleding over."

Warm hart

Voedselbank Diemen heeft momenteel 66 cliënten die elke vrijdag in het uitgiftepunt een voedselpakket ontvangen. "De actie van de SNS Bank toont opnieuw aan dat veel mensen in Diemen ons een warm hart toedragen. Wij krijgen altijd veel steunen van bedrijven en inwoners van Diemen. Op zaterdag 15 december houden wij weer een winkelactie bij Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein en bij de Jumbo in winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid." Tijdens de winkelacties worden klanten van de supermarkten verzocht een of meerdere artikelen te kopen en die aan de Voedselbank Diemen te schenken.