Stadspas voor alle AOW-ers

DIEMEN Alle inwoners van Diemen die een AOW-uitkering ontvangen kunnen nu een Stadspas aanvragen. Er wordt niet meer gekeken naar het inkomen of vermogen van mensen met een AOW-uitkering.

De gemeente Diemen biedt in samenwerking met de gemeente Amsterdam de Stadspas aan. Met de Stadspas krijgen mensen korting op bezoek aan theater, film en musea en deelname aan cursussen en sport. Inwoners van Diemen die een Stadspas willen aanvragen kunnen contact opnemen met de minimaconsulent van team Sociale Zaken van de gemeente Diemen. Hij is van dinsdag tot en met donderdag tussen 08.30 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 08.30 en 11.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (020) 3144888. Het formulier wordt dan opgestuurd. Er kan ook een e-mail worden gestuurd naar socialezaken@diemen.nl met de naam, telefoonnummer en als onderwerp 'Stadspas'. De Stadspas is er ook voor inwoners met een laag inkomen, tot 130% van de bijstandsnorm en met weinig spaargeld.


E-laadpunten bij sportpark

DIEMEN Op het parkeerterrein van Sportpark De Diemen komen op twee parkeerplaatsen e-laadpunten.

Het college van B en W wijst erop dat het gebruik van elektrische voertuigen nieuwe kansen biedt om de uitstoot van CO2 te verminderen. Door twee parkeerplaatsen op het parkeerterrein van Sportpark De Diemen te reserveren voor e-laadpunten hebben bezitters van elektrische voertuigen binnenkort meer mogelijkheden om hun voertuig op te laden.


Collectieve zorg-verzekering voor minima

DIEMEN De gemeente biedt voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering minima (CZM) aan bij Univé.

Mensen met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm en weinig spaargeld kunnen tot en met 21 december 2018 een aanvraag indienen.

Voor informatie en aanvragen: www.diemen.nl.