Middelbare school

Vervolg van voorpagina.

De gemeenteraad praat vanavond over de tijdelijke en eventuele definitieve locatie van OSDiemen. De tijdelijke locatie van de middelbare school moet in de leegstaande ruimte van Het Atelier komen. Dit gebouw moet hiervoor worden aangepast. De leerlingen van de middelbare school kunnen voor de gymnastieklessen gebruikmaken van Sportcentrum Wethouder F. B. Duran. Er kan indien nodig worden uitgeweken naar Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan.

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om de ruimte naast Sportcentrum Wethouder F.B. Duran aan te wijzen als plek voor een definitief gebouw van de middelbare school. Het betreft een school voor maximaal 800 leerlingen. De verwachting is dat OSDiemen op zijn vroegst in 2022 van start kan gaan in het nieuwe schoolgebouw. Het college van B en W is van mening dat de locatie naast het sportcentrum voldoende ruimte biedt voor de bouw van een school van het afgesproken aantal van maximaal 800 leerlingen, waarbij wordt aangetekend dat de stedenbouwkundige inpassing nog bijzondere aandacht verdient.

Inschrijven

Leerlingen uit Diemen en Duivendrecht kunnen zich vanaf 19 januari 2019 tot 28 februari inschrijven voor een plek op de nieuwe school. Het gaat voorlopig alleen om leerlingen die naar de brugklas gaan. Op zaterdag 19 januari 2019 houdt Open Schoolgemeenschap Diemen een open dag in Theater de Omval. Die duurt van 11.00 tot 13.00 uur.


Politiecontrole Bergwijkpark

DIEMEN De politie heeft dinsdagmiddag een controle gehouden in Bergwijkpark.

De controle was gericht op bestuurders van brom- en snorfietsen. Tijdens de controle zijn meerdere bestuurders geverbaliseerd voor het rijden zonder rijbewijs en is er een snorfiets in beslag genomen. De politie houdt dergelijke controles om twee redenen: om de verkeersveiligheid te vergroten en toe te zien op de naleving van de verkeerswetgeving. Daarnaast wil de politie graag weten wie er in en door de wijk rijden. De afgelopen periode zijn er op de plekken waar de controles plaatsvonden meerdere straatroven gepleegd.