Drukke inloopbijeenkomst in Het Atelier.
Drukke inloopbijeenkomst in Het Atelier. Foto: Trudy Kroese

Ouders zijn enthousiast over middelbare school in Diemen

Veel ouders van wie de kinderen naar de basisschool in Diemen gaan, zijn voorstander van een middelbare school in Diemen.

DIEMEN De Open Schoolgemeenschap Diemen (OSDiemen) gaat bij voldoende aanmeldingen van start aan het begin van het schooljaar 2019-2020. De tijdelijke locatie komt in de leegstaande ruimte van basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid.

De OSDiemen wordt een nevenvestiging van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

In Het Atelier werd maandagavond een inloopavond gehouden over de mogelijke vestiging van een middelbare school in Diemen. Een aantal aanwezige ouders juicht het initiatief toe. Zij vinden het voordeel van een middelbare school in Diemen dat kinderen in de toekomst niet meer met de fiets of per openbaar vervoer naar een middelbare school in Amsterdam, Weesp of het Gooi hoeven te reizen.

Geïnteresseerd
Auke woont in Diemen-Zuid. Hij heeft twee zoons (acht en elf jaar) die naar basisschool De Nieuwe Kring in het centrum van Diemen gaan. "Ik heb begrepen dat de manier van lesgeven op de OSDiemen zal aansluiten bij die van De Nieuwe Kring. Dat vind ik het belangrijkste. Ik ben dus zeker geïnteresseerd in deze middelbare school."

Dat geldt ook voor Maryon die in de wijk Plantage de Sniep woont. Zij is moeder van drie kinderen. Twee van hen gaan al naar de middelbare school in Amsterdam. Haar jongste dochter zit nog op brede school De Kersenboom in Plantage de Sniep. "Als er inderdaad een middelbare school in Diemen komt, betekent dat een extra keuze voor ouders en kinderen. Ik ben dus voor een middelbare school in Diemen. Maar onze dochter mag zelf beslissen naar welke middelbare school zij wil."

Lekker veilig

OSDiemen zorgt ervoor dat kinderen niet hoeven te reizen

Ook een aantal ouders van brede school De Octopus in het centrum van Diemen blijkt voorstander van een middelbare school. Harufa is moeder van drie jonge kinderen. "Een middelbare school in Diemen vind ik goed. Wij wonen in het centrum van Diemen en die middelbare school is dan dichtbij. Het voelt ook lekker veilig. Amsterdam is voor kinderen toch wel ver weg."

Saskia heeft een dochter in groep 8 van De Octopus. Zij gaat volgend jaar naar de middelbare school. Ook zij is voorstander van een middelbare school.

Extra keuzemogelijkheid

Gaby Etman, directeur van De Octopus: "Mensen van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer zijn bij ons op school langsgeweest om informatie te geven. Ook hebben zij workshops gegeven aan groep 8. Wij hebben één groep 8 met dertig leerlingen. Ik krijg regelmatig vragen van ouders van leerlingen van die groep over de middelbare school. Zij vragen mij dan meestal om hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Ik merk dat veel ouders het prettig zouden vinden als er in Diemen een middelbare school komt. Zij krijgen dan een extra keuzemogelijkheid."