Afbeelding

Marije van der Waard


Tv-producer, sinds anderhalf jaar inwoonster van Diemen

Waarom Diemen?
"Wij woonden in de Watergraafsmeer en wilden een huis kopen. In de Watergraafsmeer zijn vooral appartementen. Onze twee dochters zaten op zwemles in Diemen en wij fietsten vaak door de Schoolstraat, waar wij anderhalf jaar geleden een huis hebben gekocht. Het bevalt ons hier uitstekend. Het is hier rustig en je zit dicht bij Amsterdam."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik vind het leuk om met het gezin op pad te gaan, bijvoorbeeld naar het Diemerbos of de speelplek in park De Omloop in Diemen-Noord. Ook vind ik het leuk om een biertje te drinken. Ik ga dan meestal naar restaurant De Polder in Science Park in de Watergraafsmeer."

Doe je aan sport?
"Ja, ik loop hard. Ik loop één tot twee keer per week. Ik ben het weer aan het opbouwen. In het verleden liep ik tien kilometer, nu nog maar vijf kilometer. Maar ik hoop binnenkort weer tien kilometer hard te lopen."

Jouw favoriete muziek?
"Mijn vriend maakt elk jaar in de zomer een playlist: 'Sunbath Summer mixtape' met vooral soulmuziek. Ik houd naast soulmuziek ook van jazz, als het maar niet te wild is."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Frankrijk. Ik heb geen specifiek gebied waar ik graag kom. Frankrijk is een mooi en gevarieerd land en het is leuk om steeds een nieuw gebied te leren kennen."

Diemen voor kinderen?
"Heel fijn. Onze dochters zijn zes en acht jaar. Er is veel te doen. Er zijn in Diemen veel plekken waar kinderen kunnen spelen, op speelplaatsen en bijvoorbeeld in het Diemerbos. En in Theater de Omval zijn vaak leuke voorstellingen voor kinderen."