SV Zeeburg verrassend onderuit bij Tornado

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Tornado verloren: 27-22.

SV Zeeburg speelde een moeizame wedstrijd. Tornado kwam op voorsprong en wist die vast te houden. Bij rust leidde de thuisclub met 14-12. De communicatie in de verdediging van SV Zeeburg moest beter en in de aanval moest meer rust worden genomen en gebruik worden gemaakt van de open 5-1-verdediging van Tornado.

In de tweede helft kwam SV Zeeburg terug in de wedstrijd. Drie minuten voor tijd stond de ploeg uit Diemen met 22-23 voor. Helaas waren de krachten op, mede door het hoge aantal blessures aan de kant van SV Zeeburg, wat de eindstand op 27-22 bepaalde.

SV Zeeburg staat met acht punten uit zes duels samen met VVW en KSV op een gedeelde tweede plaats. VZV en US delen de koppositie met tien punten uit zes duels. SV Zeeburg speelt op zaterdag 17 november thuis tegen Westlandia. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 19.15 uur. Westlandia staat met zes punten uit evenveel duels op de achtste plaats.

Heren van De Meeuwen winnen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft de thuiswedstrijd tegen Aquawaard met 11-1 gewonnen. Het eerste damesteam van De Meeuwen verloor voor eigen publiek met 5-13 van koploper De Waterwolf.

De heren van De Meeuwen doen het uitstekend in de competitie. De ploeg staat met 13 punten uit vijf duels op de tweede plaats van de ranglijst van de tweede klasse A. Oceanus is koploper. Die ploeg kwam zes keer in actie en heeft 18 punten.

Zaterdag 17 november staat de topper tussen Oceanus en De Meeuwen op het programma. De wedstrijd in Aalsmeer begint om 17.15 uur.

De dames van De Meeuwen hadden geen kans tegen koploper De Waterwolf: 5-13. De dames van De Meeuwen spelen op zaterdag 17 november een uitwedstrijd tegen De Reuring. De wedstrijd in Noord-Scharwoude begint om 19.55 uur.