Sinterklaas arriveert zaterdag in Diemen

DIEMEN Sinterklaas komt op zaterdag 17 november aan in Diemen.

De kindervriend uit Spanje en zijn Pieten komen rond 10.15 uur met de stoomboot aan bij de loswal.

Het programma op de loswal begint al om 09.30 uur. Entertainer Martin Williams zal voor een feestelijke sfeer zorgen en de kinderen voorbereiden op de komst van de sint.

De duikpieten arriveren rond 10.00 uur en daarna arriveert de stoomboot uit het verre Spanje. Op de loswal wordt Sinterklaas welkom geheten door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn. De Pieten zullen langs de Weespertrekvaart versnaperingen uitdelen.

Daarna gaat Sint Nicolaas met een brandweerauto naar het Diemerplein. De goedheiligman wordt op het Diemerplein opnieuw van harte welkom geheten door de burgemeester en de kinderburgemeester.

Op het Diemerplein wordt van 11.15 tot 12.30 uur een pietenfestijn gehouden, waar onder andere danspieten en ballonpieten hun dansjes en hun creaties aan de kinderen zullen laten zien. Bezoekers krijgen gratis koffie, thee en warme chocolademelk. De Pieten zullen ook daar lekkernijen uitdelen, waaronder glutenvrije pepernoten. Sinterklaas maakt daarna een rondleiding door winkelcentrum Diemerplein.

Vervolgens gaan Sinterklaas en zijn Pieten naar de andere winkelcentra in Diemen. Zij brengen van 13.30 tot 14.00 uur een bezoek aan winkelcentrum Diemen-Noord en bezoeken daarna, van 14.15 tot 15.00 uur, winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid.

De intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door de Stichting Sinterklaas in Diemen en is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors.