De luchthal stortte in januari in.
De luchthal stortte in januari in. Foto: Oscar Borghardt

Voldoende zaalruimte sport

DIEMEN Sportverenigingen kunnen dit zaalseizoen geen gebruik maken van de luchthal. Toch is de gemeente erin geslaagd om alle sportverenigingen in Diemen een plek te geven om hun wedstrijden en trainingen af te werken.

De luchthal stond van elke herfst tot het voorjaar op een van de velden van handbalvereniging SV Zeeburg. De luchthal stortte in januari van dit jaar in en raakte daarbij ernstig beschadigd. De gemeente besloot om dit zaalseizoen geen gebruik meer te maken van de luchthal. De reparatie zou veel geld kosten en niet alle sportverenigingen in Diemen waren te spreken over de kwaliteit van de accommodatie.

Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente Diemen: "Wij hebben overleg gevoerd met de sportverenigingen die in het verleden gebruikmaakten van de luchthal. Het gaat om onder meer handbalvereniging SV Zeeburg, honk- en softbalvereniging TIW-Survivors en korfbalvereniging DKV Victoria. Wij zijn erin geslaagd om voor alle verenigingen een oplossing te vinden. SV Zeeburg en TIW-Survivors maken nu voor trainingen soms gebruik van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid en DKV Victoria kan tijdens het zaalseizoen gebruikmaken van een sporthal in Amsterdam-Zuidoost. Volleybalvereniging Smashing '72 en Badmintonvereniging Diemen maakten al geen gebruik meer van de luchthal. Zij vonden de kwaliteit van de luchthal niet goed genoeg. De luchthal werd in het verleden ook gebruikt voor zaalvoetbal door vriendenteams. Die mensen kunnen niet meer in Diemen terecht." Uiterlijk in 2022 komt er een tweede sporthal in Diemen. Die komt vlak naast Sporthal Diemen, op het veld van SV Zeeburg waar in het verleden de luchthal stond.