Iedere maandag repeteert EDOG Muzikaal Theater in Theater de Omval.
Iedere maandag repeteert EDOG Muzikaal Theater in Theater de Omval. Foto's: Trudy Kroese

Hoogtepunten uit 40 jaar operettes
en musicals in Theater de Omval

EDOG Muzikaal Theater verzorgt op zondag 25 november twee uitvoeringen van het concert: 'EDOG 40 jaar in beweging'.

DIEMEN EDOG Muzikaal Theater bestond op 5 oktober veertig jaar. Op 5 oktober 1978 werd EDOG (toen nog: Eerste Diemer Operette Gezelschap) opgericht.

Tijdens de concerten op 25 november worden hoogtepunten uit operettes en musicals van de afgelopen 40 jaar gespeeld. Er staan ruim 20 nummers op het programma uit onder meer 'De Zigeunerbaron', 'Maske im Blau', 'Anatevka', 'De Jantjes' en 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Vanwege de te verwachten drukte zijn er twee concerten gepland.

De concerten staan onder de bezielende leiding van Rosite van der Woude. De regie is, als altijd, in handen van Erik Damman. De concerten beginnen om 11.00 en 15.00 uur.

Reintje Blokpoel, bestuurslid en lid van de pr-commissie van EDOG Muzikaal Theater en Marianne Stam, voormalig bestuurslid, schetsen een beeld van een vereniging die vitaal is en volop toekomst heeft. Reintje: "Wij hebben zo'n zestig leden, onder wie een aantal jonge mensen. Maar tijdens concerten en voorstellingen krijgen wij hulp van ongeveer tien mensen. Het gaat hier onder anderen om ex-leden. EDOG Muzikaal Theater is een laagdrempelige vereniging die kwalitatief goede voorstellingen brengt. Daarnaast is het altijd erg gezellig."

"Wij hebben niet alleen leden uit Diemen, maar ook uit plaatsen in de regio, zoals Amsterdam, Weesp en Zaanstad", legt Marianne uit. "Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in Theater de Omval. Wij zijn meteen na de jaarlijkse voorstellingen, die altijd in maart in Sporthal Diemen plaatsvinden, begonnen met de repetities voor de jubileumconcerten." Reintje en Marianne doen allebei mee aan de jubileumconcerten.

EDOG Muzikaal Theater pakt elk jaar in maart groot uit tijdens de voorstellingen in Sporthal Diemen. De sporthal wordt dan getransformeerd tot theater. Voor licht en geluid wordt een beroep gedaan op professionals, die hulp krijgen van leden van EDOG Muzikaal Theater. Reintje: "Op 22 en 23 maart 2019 spelen wij twee keer de voorstelling 'Titanic'. Die musical heeft trouwens niets te maken met de film. Wij zijn al begonnen met de repetities voor 'Titanic'. Na afloop van de jubileumconcerten gaan wij verder met de voorbereidingen."
Op zondag 25 november wordt ook een boek over de veertigjarige geschiedenis van EDOG Muzikaal Theater gepresenteerd.

Elke maandag wordt gerepeteerd in Theater de Omval

Kaarten kunnen worden besteld via de website: www.edog.nl.

De voorstelling van EDOG Muzikaal Theater in maart 2018.