Zonder toestemming van Nienke Meek, de fotograaf mogen deze foto's niet worden gepubliceerd, verspreid en/of op internet worden geplaatst, m.u.v. de eigen website en andere eigen social media uittingen waarvoor deze foto's bestemd zijn.
Zonder toestemming van Nienke Meek, de fotograaf mogen deze foto's niet worden gepubliceerd, verspreid en/of op internet worden geplaatst, m.u.v. de eigen website en andere eigen social media uittingen waarvoor deze foto's bestemd zijn. Foto: Nienke Meek

Margriet van der Valk


Eigenaar van Taaltips.nl, woont 33 jaar in Diemen

Wat doe je met Taaltips?
"Ik heb Nederlands gestudeerd en nu geef ik als freelancedocent taalles aan vluchtelingen en migranten, in onder meer De Omval en El'sina. En ik begeleid leidsters in de kinderopvang om kinderen goed te leren spreken."

Je bent een van de initiatiefnemers en organisatoren van het Themacafé in de openbare bibliotheek.
"Wij hebben vorige maand de eerste maandelijkse bijeenkomst gehouden. Die stond in het teken van muziek. De opkomst was goed. Het leukste vond ik het cafégedeelte waar bezoekers konden vertellen over hun favoriete muziek. Het tweede Themacafé wordt op 21 november gehouden. Het onderwerp is dan 'Lekker, verantwoord en duurzaam eten tijdens de feestdagen'."

Wat zijn jouw hobby's?
"Fotograferen en wandelen in de natuur. Die twee hobby's combineer ik vaak door foto's in de natuur te maken. Ik vind de lichtval in de natuur heel mooi. Ik ben lid van een groepje dat elke zaterdagochtend aan nordic walking doet. Wij wandelen dan in de omgeving van Diemen."

Welk boek lees je momenteel?
"'Het Raadsel Intelligentie'. Dat boek gaat over erfelijke en aangeleerde eigenschappen."

Heb je favoriete muziek?
"Ik houd van klassieke muziek en wereldmuziek. Ik vind lingala erg leuk, dat is muziek uit Congo. Ik heb die muziek leren kennen toen ik in Kenia was."

Jouw favoriete plek in Diemen?
"Theater de Omval. Ik geef daar momenteel taalles en heb er het Voorleesfestival en het Diemer Verhalenfestijn georganiseerd. Met het Diemer Kamerkoor hebben we er veel opgetreden, en ik hielp bij de kerstmusical van de Sint-Petrusschool. Nu gaan we er vaak naar de film en voorstellingen."