SV Zeeburg verloor nipt van US: 18-19
SV Zeeburg verloor nipt van US: 18-19 Foto: Trudy Kroese

Eerste nederlaag SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen US verloren: 18-19. Bij rust leidden de bezoeksters met 10-11.

De dames van SV Zeeburg verloren vorig jaar van US en grepen mede daardoor naast de titel. De handbalsters uit Diemen wilden zondag revanche nemen.

SV Zeeburg begon te gespannen aan de wedstrijd. US profiteerde hiervan en nam een 1-5 voorsprong. De verdediging van de thuisclub werd hierna aangepast en de aanvallen liepen beter, waardoor SV Zeeburg terugkwam in de wedstrijd. De achterstand werd met hard werken stukje bij beetje kleiner. De ruststand was 10-11.

Focus

In de rust werden de dames van SV Zeeburg flink wakker geschud. De communicatie in de verdediging en de focus in de aanvallen, met name in de afronding, moesten beter, aldus de technische staf.

Dit werd in het begin van de tweede helft goed toegepast. SV Zeeburg liep zelfs twee doelpunten uit op US. SV Zeeburg maakte halverwege de tweede helft echter dezelfde fouten als voor rust. Hierdoor kon US terugkomen in de wedstrijd en de nipte zege pakken: 18-19. Na de nederlaag tegen US is SV Zeeburg van de gedeelde eerste plaats naar de tweede plaats op de ranglijst van de hoofdklasse E gezakt. De ploeg uit Diemen heeft na vijf duels acht punten. US deelt met eenzelfde puntenaantal de tweede plek op de ranglijst. VZV heeft na vijf wedstrijden het maximumaantal van tien punten. SV Zeeburg gaat op zondag 11 november op bezoek bij Tornado. De wedstrijd in Heerhugowaard begint om 12.30 uur. Tornado staat met twee punten uit vijf duels op de laatste plaats.