Wethouder Scholten zet bouw in gang.
Wethouder Scholten zet bouw in gang. Foto: Trudy Kroese

Bouw Punt Sniep gestart

DIEMEN Wethouder van Wonen Lex Scholten heeft donderdagmiddag de bouw van nieuwbouwwijk Punt Sniep officieel in gang gezet. Hij deed dit door via een druk op een knop de 264e paal de grond in te slaan. Er worden in totaal 524 palen in de grond geslagen.

Begin oktober is begonnen met heiwerkzaamheden op Punt Sniep. Die heiwerkzaamheden moeten voor kerst zijn afgerond.

Horeca en haventje

Er komen 202 huurwoningen verspreid over tien woonblokken. Het betreft huurwoningen in de vrije sector. Daarnaast komen er 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 bovengrondse parkeerplaatsen en 530 m² aan commerciële ruimte. De hoop is erop gevestigd dat er op Punt Sniep een grand café met een ruim terras komt. Ook komt er een haventje waar bootjes kunnen aanleggen. Er komen gebouwen van vier, vijf, zeven en negen verdiepingen. De hoogste gebouwen komen aan de kant van het spoor te liggen. Op de begane grond van het gebouw dat het dichtst bij de Diemerbrug ligt, komt de horecazaak.

Twee bruggen

De wijk wordt bereikbaar via twee bruggen: een brug voor voetgangers aan het begin van Punt Sniep die uitkomt op de plek waar het grand café is gepland en een brug voor auto's en fietsers. Die laatste brug komt ter hoogte van de Prins Bernhardlaan te liggen. Daar wordt momenteel een rotonde gebouwd.

De verwachting is dat het nieuwbouwproject in de eerste helft van 2020 wordt opgeleverd. Punt Sniep is een project van ABC Concept. Heddes Bouw & Ontwikkeling realiseert het project en Vesteda zal de woningen verhuren.
Wethouder Scholten is zeer te spreken over het plan voor Punt Sniep. "Het wordt een mooie en gevarieerde wijk op een aantrekkelijke locatie. Wij zijn heel tevreden over het stedenbouwkundig plan."