Ontbijt in de klas van groep 5 van De Ark.
Ontbijt in de klas van groep 5 van De Ark.

Burgemeester ontbijt met leerlingen van De Ark

DIEMEN Burgemeester Erik Boog heeft woensdagochtend ontbeten met de leerlingen van groep 5 van de oecumenische basisschool De Ark in Diemen-Zuid.

Het betrof het landelijke burgemeestersontbijt. Er werd aandacht gevraagd voor het feit dat het belangrijk is dat kinderen gezond ontbijten voordat zij naar school gaan. Het landelijke burgemeestersontbijt wordt elk jaar in november gehouden. Vorig jaar werden leerlingen van De Kersenboom in Plantage de Sniep op het gemeentehuis ontvangen.

Op bezoek

Boog had ervoor gekozen om op bezoek te gaan bij De Ark. Later in de ochtend gaf hij samen met raadslid Jan Sikking van Leefbaar Diemen een gastles aan groep 8 van De Ark.

De leerlingen van alle groepen van De Ark ontbeten woensdagochtend in hun klas. Maar de leerlingen van groep 5 mochten samen met de burgemeester ontbijten. Burgemeester Boog vertelde de kinderen van groep 5 van De Ark eerst iets over zijn werk. Hij vertelde dat zijn werk gevarieerd is en dat zijn vrouw Wahida en hij blij zijn dat zij in de ambtswoning van de burgemeester mogen wonen. "Een burgemeester heeft de leukste baan van de hele wereld", aldus Boog.

Gezond ontbijt

Nadat juf Joanne van groep 5 van De Ark een kort filmpje had vertoond waarin het belang van een gezond ontbijt werd uitgelegd en vragen had gesteld aan de kinderen over hun ontbijtgedrag, was het tijd voor het burgemeestersontbijt. De keuze was groot en natuurlijk stonden er alleen maar gezonde producten op het menu. Burgemeester Boog ontbeet uiteraard mee en beantwoordde vele vragen van de kinderen.