Radicalisering

Vervolg van voorpagina.

Burgemeester Boog: "Als kleinere gemeente is het belangrijk dat regionaal expertise en informatie wordt gedeeld. Er wordt aangesloten bij de werkwijze en de ervaringen in het Actiecentrum Veiligheid en Zorg omdat daar de nodige specifieke expertise aanwezig is."

Boog geeft aan dat het ook belangrijk is om te investeren in scholing en training: "Medewerkers in het veld, zoals welzijnswerkers, leraren, ambtenaren en politieagenten, moeten aanwijzingen nog eerder en beter kunnen herkennen en doorverwijzen naar specialisten. Daarom is in de begroting van Diemen al eerder geld gereserveerd om nog meer sleutelfiguren te scholen."


Meer groen

Vervolg van voorpagina.

De naam Tiny Forest is vastgelegd door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). Uitsluitend een bosje dat aan de door de IVN omschreven eisen voldoet, mag Tiny Forest heten.

Wethouder Nuijens: "We staan natuurlijk positief tegenover de officiƫle Tiny Forests. Daarnaast zien we ook kansen voor kleinere bosjes die niet voldoen aan de eisen van een Tiny Forest. Ook dergelijke 'Diemer bosjes' hebben een positief effect op het gebied van waterberging, hittestress, educatie, verblijfskwaliteit en natuurwaarde. Een Diemer bosje kunnen we dus makkelijker aanleggen en dat gaan we de komende jaren ook zeker doen."

Er is een aanvraag gedaan voor een Tiny Forest bij de Rode Kruislaan. Naar verwachting wordt deze eerste Tiny Forest van Diemen in de loop van volgend jaar geopend.


Zondagmiddag-podium in De Schakel

DIEMEN In De Schakel wordt op zondag 11 november het Zondagmiddagpodium gehouden.

Het evenement duurt van 14.30 tot 16.30 uur, de zaal gaat om 14.00 uur open. De entree bedraag 4 euro per persoon. Zondag treden zangeres Angel en zanger Patrick op.

Het Zondagmiddagpodium wordt georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen.