De Rabobank op het Diemerplein.
De Rabobank op het Diemerplein. Foto: Trudy Kroese

Klanten betreuren sluiten van Rabobank op Diemerplein

De Rabobank op het Diemerplein sluit op 1 december de deuren. De vaste klanten van de bank betreuren de sluiting.

DIEMEN De Rabobank heeft het besluit tot sluiting van het kantoor in Diemen genomen omdat steeds meer mensen online bankieren en het bezoek aan kantoren terugloopt.

De geldautomaat aan de gevel van de bank en de automaat om geld te storten blijven wel gehandhaafd. Op een bord voor de bank staat aangegeven dat klanten vanaf 1 december terechtkunnen in het kantoor van de Rabobank aan de Kamerlingh Onneslaan 2 in Amsterdam-Oost.

Het is een doordeweekse dag rond 11.00 uur. We kijken bij de bank naar binnen. Wat opvalt is dat het behoorlijk druk is. In de spreekkamers overleggen klanten met medewerkers van de bank en voor de balie in de hal staan diverse mensen. De geldautomaat wordt intensief gebruikt. Veel inwoners van Diemen vinden de geldautomaat prettig omdat die - op verzoek - ook biljetten van tien euro verstrekt.

Mevrouw Jonker staat op het punt om bij de Rabobank naar binnen te gaan. "Ik heb een bedrijf en ben al een jaar of tien zakelijk klant bij de Rabobank, privé al langer. Ik kom regelmatig bij de Rabobank. Ik vind het jammer dat de bank gaat sluiten. Als ik bankzaken wil regelen kan ik hier mijn auto makkelijk parkeren en naar binnen gaan. Het is toch anders als ik naar de Rabobank in Amsterdam-Oost moet."

Kort daarna arriveert een andere dame bij de bank. Ook zij betreurt het besluit van de Rabobank om het kantoor in Diemen te sluiten. "Ik heb hier een kluisje en kom regelmatig bij deze bank. Ik overweeg zelfs om over te stappen naar een andere bank die wel een kantoor in Diemen heeft."

Jos, een ondernemer uit Diemen, overweegt dit ook. "Ik heb een zaak en stort dikwijls geld bij de Rabobank. Af en toe kom ik bij de bank om bepaalde zaken te regelen. Ik ben al lang klant van de Rabobank en vind het vervelend dat dit kantoor gaat sluiten. Misschien stap ik over naar een andere bank."

Geldautomaat aan buitenkant van gebouw blijft

Ook Hans Püttmann, voorzitter van winkeliersvereniging Diemerplein, betreurt het sluiten van het bankfiliaal: "De Rabobank heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen binnen de samenleving van Diemen. De bank is sponsor geweest van bijvoorbeeld sportverenigingen in Diemen en heeft zich ook altijd ingezet voor lokale activiteiten. Daarnaast is een voormalige medewerker van de Rabobank penningmeester van de winkeliersvereniging. Ik vind het vertrek van de Rabobank een verlies voor het winkelcentrum."

De geldautomaat aan de buitenkant van het gebouw.