Jorrit Nuijens en Liza van Zon hopen dat veel Diemenaren de website zullen gebruiken.
Jorrit Nuijens en Liza van Zon hopen dat veel Diemenaren de website zullen gebruiken. Foto: Trudy Kroese

Website Daarom Duurzaam Diemen levert bijdrage aan duurzaamheid

Daarom Duurzaam Diemen heeft een website die een platform vormt voor Diemenenaren die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

DIEMEN De website van Daarom Duurzaam Diemen is op 13 oktober gelanceerd. Liza van Zon, voorzitter van Daarom Duurzaam Diemen, en wethouder Jorrit Nuijens van Duurzaamheid geven toelichting.

Het platform Daarom Duurzaam Diemen is in 2017 opgericht naar aanleiding van het Duurzaamheidscafé, georganiseerd door voormalig wethouder van Duurzaamheid Ruud Grondel. Ook werd door Daarom Duurzaam Diemen een tweedaags werkatelier over duurzaamheid gehouden in het Saan Museum.

Diverse initiatiefgroepen van Daarom Duurzaam Diemen houden zich op verschillende terreinen bezig met duurzaamheid in Diemen. Zoals 'Groen kost geen poen' of de pas opgerichte energiecoöperatie. Daarom Duurzaam Diemen is eerder dit jaar een stichting geworden. Liza van Zon: "Wij werken als Daarom Duurzaam Diemen samen met de gemeente, maar zijn volledig onafhankelijk. Dat geldt ook voor onze website. Het is de bedoeling dat mensen en/of bedrijven initiatieven of gedachten over duurzaamheid op de website plaatsen. Het kan uiteraard voorkomen dat mensen via de website kritiek uiten op een plan of voorstel van de gemeente. Dat is dus gewoon toegestaan."

Nuijens bevestigt de onafhankelijke positie van Daarom Duurzaam Diemen: "Wij zijn heel trots dat in Diemen bewoners een eigen platform hebben om samen verder te werken aan duurzaamheid. Voor de gemeente is het fijn dat ze daar ook informatie kan geven over duurzaamheid en eigen initiatieven en regelingen onder de aandacht kan brengen. Wij blijven graag met Daarom Duurzaam Diemen samenwerken."

Van Zon en Nuijens hopen dat veel inwoners van Diemen de website zullen gebruiken om ideeën en ervaringen over duurzaamheid uit te wisselen. De website is nog geen maand in de lucht en veel Diemenaren moeten die nog ontdekken. Op de website zijn zaken als nieuws, initiatieven, evenementen en links over duurzaamheid in Diemen te vinden. Van Zon en Nuijens benadrukken dat de website een belangrijk instrument is om vorm te geven aan een duurzaam en dus toekomstbestendig Diemen. Daarbij is de inbreng van mensen met ambities die mogelijkheden zien van groot belang. Mensen die willen weten wat ze zelf kunnen bijdragen, in hun eigen omgeving, in huis, buitenshuis en in heel Diemen kunnen de website raadplegen en uiteraard hun bijdragen leveren.

Www.daaromduurzaamdiemen.nl.

Ook gemeente zal informatie op website plaatsen
Het werkatelier in het Saan Museum.