Hardloopsters op parcours in Diemen.
Hardloopsters op parcours in Diemen.

Hardlopers rennen door Diemen

DIEMEN De Daarom Diemen Middenmeerloop is zondag gehouden. Een groot deel van het parcours van de hardloopwedstrijd liep door Diemen.

De Middenmeerloop werd ook dit jaar georganiseerd door atletiekvereniging AV'23 uit de Watergraafsmeer. Voor het tweede jaar in successie had Daarom Diemen zich verbonden aan de hardloopwedstrijd.

Om 10.00 uur gingen de deelnemers van de trimloop over vijf kilometer van start. Zij startten op de Chris Bergerbaan van AV'23 en liepen door een stuk van sportpark Middenmeer, de Watergraafsmeer en een groot deel van Diemen weer terug naar de atletiekbaan. Het was zondagmorgen koud, maar daar leken de deelnemers geen last van te hebben.

Om 11.00 gingen de deelnemers van de trim- en wedstrijdloop over tien kilometer van start. Ook zij liepen een flink deel door Diemen. Michiel Hatenboer was een van de deelnemers. De voormalige inwoner van Diemen is zakelijk leider van Theater de Omval. "Ik ben al lang lid van AV'23 en doe elk jaar mee aan de Middenmeerloop. Ik vond het opnieuw geslaagd. Het was mooi weer en het parcours vond ik aantrekkelijk. Het was inderdaad koud, maar daar heb je geen last van als je hardloopt. Ik vond het leuk dat het parcours voor een groot deel door Diemen liep. Het was voor mij bekend terrein. Toen ik nog in Diemen woonde liep ik vaak hard langs het Amsterdam-Rijnkanaal. De Daarom Diemen Middenmeerloop was weer prima georganiseerd. Er moet altijd heel veel voor worden geregeld. Langs het parcours stonden ook deze keer weer heel veel parcourswachten en verkeersregelaars. Dan kan er snel wat misgaan. Zo liep ik een paar honderd meter extra door Diemen, maar dat vond ik geen probleem. Het viel mij overigens op dat er bij de start en finish veel aandacht werd besteed aan Daarom Diemen."