Dames De Meeuwen zetten stijgende lijn door

DIEMEN Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen De Ham afgetekend gewonnen: 3-8.

De dames van De Meeuwen moesten in het zwembad van Krommenie enige tijd wachten op de tegenstanders. De speelsters van De Ham doken pas laat in het water. Dit bood De Meeuwen de kans zich goed voor te bereiden op de wedstrijd. Nadat de dames goed hadden ingezwommen en ingezwaaid, startten zij goed aan de wedstrijd.

Boogbal

De Meeuwen kwam via een prachtige boogbal van Floor Herman op een 0-1 voorsprong. Daarna scoorden Winnie Luub en Renske Sterrenburg; die laatste liet de keepster met een snoeiharde backhand kansloos.

De Ham kwam terug tot 2-3. Maar daarna zetten Renske Sterrenburg en Jane Mauw de ploeg uit Diemen op een 2-5 voorsprong.

'Meeuwenpartje'

In de derde periode drong De Ham aan. Maar door wat prachtige reddingen van keepster Sanne Winchester wist de thuisploeg niet te scoren. De vierde periode was weer een echt 'Meeuwenpartje'. Er werden drie prachtige doelpunten gemaakt door Alieke Vos. De Ham bepaalde daarna de eindstand op 3-8.

Goed hersteld

De dames van De Meeuwen hebben zich goed hersteld van een slechte start in de competitie. Nadat de eerste twee duels tegen respectievelijk De Dolfijn en KZC werden verloren, heeft de ploeg nu driemaal in successie gewonnen: tegen De Ham, MSV Zeemacht en dus afgelopen zaterdag opnieuw tegen De Ham.

De Meeuwen staat met negen punten uit vijf duels op de vierde plaats van de tweede klasse A. De ploeg mikt op een eindklassering in de top 3.

De Zaan

Het eerste damesteam van De Meeuwen speelt op zaterdag 3 november een thuisduel tegen De Zaan. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 20.25 uur.

Thuisduel heren

Het eerste herenteam van De Meeuwen kwam afgelopen weekeinde niet in actie. De ploeg speelt op zaterdag 3 november thuis tegen Triton uit Weesp. De wedstrijd begint om 21.15 uur.