SV Diemen verloor met 2-3 van De Meer.
SV Diemen verloor met 2-3 van De Meer. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verliest derby

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen De Meer met 2-3 verloren. Bij rust leidde de ploeg van trainer Marc Steur met 1-0.

SV Diemen kwam op voorsprong door een treffer van Mike Eudoxie. Na de hervatting maakten de bezoekers uit Amsterdam-Oost gelijk. Tommy ter Bruggen zette SV Diemen weer op voorsprong. De ploeg van Steur moest daarna opnieuw een treffer incasseren. Vlak voor tijd bepaalde De Meer de stand op 2-3.

"Wij zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen", aldus Steur. "Maar ik zie geen reden om mij zorgen te maken. De sfeer is goed, de jongens hebben er plezier in en ook de trainingsopkomst is goed. Wij hebben in een aantal wedstrijden punten laten liggen. Het over de streep trekken van een wedstrijd is ook een kwaliteit. Die kwaliteit missen wij op dit moment. Dat zal moeten veranderen. Tegen De Meer waren enkele jongens niet in goeden doen en dat heeft dan gevolgen."

SV Diemen staat met drie punten uit zes duels op de voorlaatste plaats. De ploeg deelt die plek met VSV en Bloemendaal, die eveneens drie punten hebben. VSV kwam slechts vijf keer in actie, Zwanenburg staat op de laatste plaats. Die ploeg heeft één punt. De trainer geeft aan dat veel ploegen dicht op elkaar staan in de derde klasse C. "Als wij erin slagen om twee wedstrijden te winnen staan wij in de middenmoot of zelfs in de subtop." SV Diemen speelt op zondag 4 november een uitwedstrijd tegen Real Sranang. De wedstrijd in Amsterdam begint om 14.30 uur. Steur ziet kansen tegen de Amsterdammers. "Real Sranang is een ploeg die tot dusver wisselend heeft gepresteerd. Wel beschikt die ploeg over enkele heel goede spelers."