Burgemeester Boog verlengt alcoholverbod De Kruidenhof

DIEMEN Burgemeester Erik Boog heeft het alcoholverbod voor het gebied rond winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid tot en met 31 oktober 2020 verlengd.

Het vorige alcoholverbod werd op 31 oktober 2016 om 00.00 uur van kracht en liep tot 31 oktober 2018 24.00 uur. "Uit evaluatie is gebleken dat het alcoholverbod een positieve bijdrage levert aan de leefomgeving van het gebied. Het alcoholverbod geldt voor de parkeerplaats, de luifels en onderdoorgang van het winkelcentrum en het achterliggende speelplein Kruidenhof. Het verbod wordt kenbaar gemaakt door aanduidingsborden", aldus de gemeente.

De voormalige burgemeester van Diemen Amy Koopmanschap stelde op 1 juli 2012 een alcoholverbod in voor winkelcentrum Kruidenhof en omgeving. Koopmanschap nam dit besluit vanwege klachten van omwonenden over lawaai, vaak tot diep in de nacht, provocerend gedrag en vervuiling van portieken en speelplaatsen.


Kazerne brandweer later opgeleverd

DIEMEN De brandweer van Diemen kan pas met ingang van 13 november weer gebruikmaken van de brandweerkazerne aan de D.J. den Hartoglaan 2.

De brandweerkazerne wordt momenteel gerenoveerd. De werkzaamheden zijn nog in volle gang. De brandweerauto's staan in de garage en kunnen van daaruit uitrukken. De brandweerlieden doen hun werk momenteel vanuit een bouwkeet die achter de kazerne staat. Het was de bedoeling dat de brandweerlieden vanaf 31 oktober weer in de brandweerkazerne konden werken. Maar de werkzaamheden aan de kazerne zijn iets uitgelopen.