Veel belangstelling voor opening expositie.
Veel belangstelling voor opening expositie. Foto: Trudy Kroese

Wethouder Klaasse opent expositie '13 in Diemen'

DIEMEN Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur heeft dinsdagavond in het gemeentehuis de expositie '13 in Diemen' van Allard Faas officieel geopend.

Allard Faas is regisseur en fotograaf. Hij huurt samen met zijn partner Cora Bronkers, die beeldredacteur is, tijdelijk de pastorie van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden aan de Hartveldseweg.

De expositie bestaat uit 13 foto's van 13 jongeren van 13 jaar uit Diemen, zeven meisjes en zes jongens.

Tijdens de opening van de expositie waren veel kinderen van wie de foto in het gemeentehuis hangt aanwezig, vaak in het gezelschap van hun ouders en andere familieleden. De voormalige kinderburgemeester Marit Engelberts is een van de jongeren die zich door Allard Faas heeft laten fotograferen. "Het leek mij leuk om mee te doen, want ik wil graag fotomodel worden", aldus Marit. Ook de foto's van Yrsa en Sarah hangen in het gemeentehuis. Yrsa had zich opgegeven en Sarah ging met haar mee en besloot toen ook een foto van zichzelf te laten maken.

Daarom Diemen Challenge

Allard Faas heeft de foto's van de 13 jongeren gemaakt in de pastorie, steeds op een andere plek in het gebouw. Hij legde tijdens de opening van de expositie nog eens uit waarom hij speciaal voor jongeren van 13 heeft gekozen. Zij zijn eigenlijk overal te jong, maar ook te oud voor. Faas was een van de winnaars van de Daarom Diemen Challenge en kreeg een financiƫle bijdrage om zijn project te realiseren.

De expositie is tot en met 16 november te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur.