Lezing

Vervolg van voorpagina.

De lezing werd bezocht door ruim 120 mensen die geboeid hebben geluisterd en gekeken. Er werden veel vragen gesteld en veel aanwezigen gaven zich op voor deelname aan het onderzoek. Opgeven kan alsnog. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen met mevrouw Sara Galle van de VU, 020-5988769 of een e-mail sturen naar bewegennietvergeten@gmail.com. Ook kan de website bewegennietvergeten.nl worden bezocht.


Tips over stelen pinpas

DIEMEN De politie meldt dat er woensdagochtend al zes tips waren binnengekomen over de twee vrouwen die in Diemen met een gestolen pinpas geld hebben opgenomen.

Tijdens het programma 'Opsporing Verzocht' van dinsdag werden beelden van de vrouwen vertoond. De vrouwen ontvreemdden op woensdagmiddag 13 juni in Diemen een pinpas van een 84-jarige vrouw. Zij hadden kort daarvoor de pincode afgekeken. Even later namen zij met die pinpas geld op bij de geldautomaat van de Rabobank op het Diemerpein.


Glasvezel Holland Park

DIEMEN Alle tot nu toe opgeleverde woningen in Holland Park zijn afgelopen week voorzien van een glasvezelaansluiting van het bedrijf DiemenGlas.

"Bewoners kunnen hiermee het snelste internet van Nederland, namelijk 1000 Mb per seconde upload en download, televisie en telefonie afnemen. Holland Park heeft hiermee als een van de eerste woonwijken in Nederland de beschikking over meerdere glasvezels per woning, waardoor voor het eerst echte concurrentie mogelijk wordt. Dat betekent dat bewoners naast de partij Reggefiber ook de keuze hebben uit verschillende aanbieders die over het lokale netwerk van DiemenGlas leveren", aldus DiemenGlas.
DiemenGlas is een initiatief van Holland Park zelf om een open netwerk voor iedereen te bieden. De bewoners kunnen dus zelf kiezen tussen diverse concurrerende partijen. Dat zijn momenteel Teleplaza, Netrebel en Hollands Glas. Uiteraard kunnen zij er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten bij bedrijven als Ziggo of KPN.