Hans van Leverink in de studio in De Omval.
Hans van Leverink in de studio in De Omval. Foto: Trudy Kroese

Nieuwe lokale omroep
Studio DMN start zondag

De nieuwe lokale omroep van Diemen, Studio DMN, gaat op zondag 4 november van start. Voorzitter Hans van Leverink blikt vooruit.

DIEMEN Studio DMN (DMN is een afkorting van Diemen) is een volledig nieuwe lokale omroep die geen binding heeft met RTV Diemen, legt Van Leverink uit.

Van Leverink: "Nadat RTV Diemen op 1 mei met uitzenden is gestopt, onder meer vanwege financiƫle problemen, is een aantal mensen aan de slag gegaan om een nieuwe lokale omroep in het leven te roepen. Er is een nieuw bestuur geformeerd, dat naast mij bestaat uit penningmeester Patrick Landsaat en secretaris Tom van Woerkom. De gemeente heeft ons een eenmalige subsidie van 21.000 euro gegeven voor onder meer de aanschaf van apparatuur voor onze nieuwe studio in De Omval. Wij krijgen in de toekomst ongeveer 16.000 euro per jaar. De VNG verstrekt 1,15 euro per huishouden aan gemeenten voor de lokale omroep."

Van Leverink vertelt dat Studio DMN al enige tijd in de lucht is. Medewerkers zorgden er kort na het stoppen van de uitzendingen van RTV Diemen voor dat in de ether weer muziek en lokaal nieuws te horen waren. De programmaraad, die onder leiding staat van voorzitter Michiel Hatenboer, controleert of Studio DMN zich aan de eisen houdt die de Mediawet stelt. "Wij zenden 7 dagen per week, 24 uur per etmaal uit. Wij zullen in onze programma's aandacht besteden aan diverse onderwerpen, zoals actualiteit, cultuur, sport en jongeren." Op de website publiceert de omroep lokaal en regionaal nieuws.

Van Leverink geeft een indruk van wat de luisteraars kunnen verwachten. "Wij beginnen elke dag tussen 08.00 en 10.00 uur met nieuws. Wij zenden elke avond tussen 19.00 en 22.00 uur live uit en op zondagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 uur een livesportprogramma. Vrijdagavond is er van 19.00 tot 22.00 uur een jongerenprogramma. Wij hopen dat jongeren luisteren voordat zij later op de avond uitgaan. Op zaterdagmiddag is er van 10.00 tot 12.00 uur het programma 'Een Rondje Diemen'." Jeroen Jagers is hoofdredacteur van Studio DMN. Er zijn negen presentators, van wie een groot aantal bekend is van RTV Diemen. Daarnaast kan de lokale omroep rekenen op de steun van een aantal vrijwilligers. "De mensen die betrokken zijn bij Studio DMN zijn allen radiofanaten", licht Van Leverink toe.

Studio DMN pakt op zondag 4 november groot uit tijdens de officiƫle opening. Er is van 12.00 tot 14.00 uur een openbare bijeenkomst in de studio in De Omval. Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur zal de opening verrichten en de MDM Jazzband zal twee optredens verzorgen. Alle presentatoren van Studio DMN zullen zich (hernieuwd) presenteren en om 14.00 uur starten de reguliere uitzendingen, om te beginnen met het vertrouwde 'Rondje Diemen'. Studio DMN is te ontvangen op 106,1 FM en ook op Ziggo op 103,3 en bij KPN op kanaal 915 of 363. Het station is ook via de website en op de app Radionederland te beluisteren.

Lokale omroep kan rekenen op steun van vrijwilligers