Parcours Midden-meerloop door Diemen

DIEMEN De Daarom Diemen Middenmeerloop wordt op zondag 28 oktober gehouden. Het hardloopevenement wordt georganiseerd door atletiekvereniging AV '23 uit de Watergraafsmeer, in samenwerking met Daarom Diemen.

Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van vijf of tien kilometer. De trimloop over vijf kilometer gaat om 10.00 uur van start. De trim-en wedstrijdloop over tien kilometer begint om 11.00 uur. De deelnemers starten allen bij de Chris Bergerbaan van AV '23 in de Watergraafsmeer.

Het parcours van zowel de vijf als de tien kilometer loopt voor een goot deel door Diemen. Er doen elk jaar veel deelnemers uit Diemen mee aan de Middenmeerloop. Een aanzienlijk aantal leden van AV '23 is inwoner van Diemen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.middenmeerloop.nl. Daar zijn ook de routes te vinden.


MaDiZo start cursus verlies-verwerking

DIEMEN Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Amsterdam Zuidoost en Diemen (MaDiZo) start op woensdag 7 november met de cursus verliesverwerking. De cursus richt zich op mensen van wie de partner is overleden.

De bijenkomsten vinden op 8 woensdagmiddagen van 13.00 tot 15.30 uur plaats in De Brede HOED aan de D.J. den Hartoglaan 8 in Diemen. De cursus is gratis voor bewoners van Diemen en Amsterdam-Zuidoost.

De cursus verliesverwerking vindt twee keer per jaar, in het voor- en najaar, plaats en wordt aangeboden door maatschappelijk werkers Janina Poppes en Marthe Ackerman van MaDiZo. Ze helpen deelnemers bij het erkennen en herkennen van verlies, hoe om te gaan met de eigen situatie en begeleiden de gesprekken met lotgenoten.

Aanmelden voor de cursus kan bij Marthe Ackerman en Janina Poppes door een mail te sturen naar: m.ackerman@madizo.nl of j.poppes@madizo.nl. Voor de start van de cursus wordt er altijd een kennismakingsgesprek ingepland.