Richard Groenveld, voorzitter van DKV Victoria.
Richard Groenveld, voorzitter van DKV Victoria. Foto: Trudy Kroese

DKV kiest voor zaterdag

DIEMEN Drie van de vier seniorenteams van korfbalvereniging DKV Victoria gaan vanaf de start van het nieuwe veldseizoen in september 2019 op zaterdag spelen.

Dit is besloten tijdens de algemene ledenvergadering van de korfbalvereniging. De laatste jaren is er een ontwikkeling dat steeds meer amateursporters er de voorkeur aan geven om op zaterdag te sporten. De zondag is dan beschikbaar om andere dingen te doen, bijvoorbeeld met het gezin.

Richard Groenveld, voorzitter van DKV Victoria: "Onze vier seniorenteams spelen hun thuiswedstrijden in de veldcompetitie op zondag. De uitduels worden regelmatig op zaterdag gespeeld. In de regio Amsterdam zijn er nog maar enkele korfbalclubs die op zondag spelen. Onze jeugdteams spelen op zaterdag. Ons eerste, tweede en derde seniorenteam gaan vanaf volgend jaar in de veldcompetitie op zaterdag spelen. Het vierde seniorenteam geeft er voorlopig nog de voorkeur aan om op zondag te blijven spelen. Wij leggen ons voor wat betreft de zaalcompetitie niet vast op een speeldag. We hebben dan te maken met beschikbare zaalcapaciteit. Na het eerste jaar bepalen wij als vereniging of het spelen op zaterdag bevalt."
Groenveld verwacht dat de wijziging een positief effect zal hebben op de vereniging. "Als de seniorenteams ook op zaterdag hun thuiswedstrijden spelen is de kans groot dat de spelers van de jeugdteams blijven om te kijken. Het gevolg zal zijn dat het op zaterdag drukker zal zijn dan nu het geval is. Veel leden van de vereniging zullen dan aanwezig zijn. De spelers van de jeugdteams en hun ouders, de spelers van de seniorenteams en de scheidsrechters. Het zal een positief effect hebben op het clubgevoel."