Amber in actie tegen Venezuela.
Amber in actie tegen Venezuela. Foto: Petra van der Meij

Amber van der Meij geniet van Jeugd Olympische Spelen

DIEMEN Amber van der Meij (17) uit Diemen heeft met het Nederlandse beachhandbalteam voor speelsters tot 18 jaar deelgenomen aan de Jeugd Olympische Spelen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De Olympische ploeg is zaterdag teruggekeerd op Schiphol.

Amber vond het een indrukwekkende ervaring. Zij deed met leeftijdgenoten mee aan een mondiaal sportevenement en verbleef in een land dat ver van Nederland ligt. Zij was in Argentiniƫ niet alleen. Haar ouders, broer, oma en een tante waren naar Buenos Aires afgereisd om de wedstrijden te volgen. Later kwamen nog twee vriendinnen van Amber enkele dagen over.

Mooie stad

Het team is vierde geworden, een prestatie die enigszins tegenviel. "Wij zijn eerste in de poule geworden en hebben daarna de halve finale verloren van Kroatiƫ. Daarna hebben wij de wedstrijd om de derde en vierde plaats verloren. Ik heb in alle wedstrijden veel gespeeld. Het toernooi ging aanvankelijk goed, maar de resultaten van de halve finale en de wedstrijd om de derde en vierde plaats waren een tegenvaller."

Amber verbleef maar liefst drie weken in Argentiniƫ. "Wij verbleven in het Olympisch dorp. Wij zijn een keer de stad ingegaan. Ik vind Buenos Aires een mooie stad. Er zijn veel oude gebouwen, maar ook veel nieuwe gebouwen." Amber komt in de zaalcompetitie uit voor de A1 van handbalvereniging SV Zeeburg in Diemen. Bij beachhandbal speelt zij voor de vereniging Amsterdam Beach Handbal (ABH). Amber volgt de opleiding Veiligheid en Vakmanschap bij het ROC in Amsterdam-Zuidoost. De school heeft Amber de afgelopen drie weken vrij gegeven om mee te kunnen doen aan de Jeugd Olympische Spelen.