Veiligheid woningen burgemeesters

Vervolg van voorpagina.

Tijdens de landelijke veiligheidsscan wordt de kwaliteit van de veiligheid van de woningen van de burgemeesters onderzocht. Het betreft onder meer controle van het hang-en-sluitwerk van deuren en ramen, de aanwezigheid van een alarminstallatie en doorschakeling van deze alarminstallatie op een meldkamer

Burgemeester Erik Boog: "Wij houden in Diemen al rekening met de veiligheidsrisico's die gepaard gaan met het burgemeesterschap. Zeker omdat wij meer aandacht zijn gaan besteden aan de aanpak van zware criminaliteit. Toch kan het nooit kwaad dat er nog eens serieus wordt gekeken of er zaken verbeterd kunnen worden. Ik juich dit initiatief dan ook toe."


Verkeersbesluit Plantage de Sniep

DIEMEN De Trekschuit blijft voorlopig aan de zuidzijde gesloten voor autoverkeer van en naar de Muiderstraatweg. De langsparkeerplaatsen aan De Trekschuit worden wel bereikbaar gemaakt.

Het Pontveer, de Sportlaan en De Wissel zijn of gaan na afronding van de bouwwerkzaamheden open voor autoverkeer in twee richtingen op basis van eerder genomen verkeersbesluiten. Dit heeft het college van B en W besloten. Wethouder Lex Scholten: "De woningbouw op Plantage de Sniep is in een vergevorderd stadium en de inrichting van de openbare ruimte van de wijk is grotendeels bekend. Aansluitend aan de oplevering van de woningen aan De Wissel en Het Pontveer willen we natuurlijk graag de openbare ruimte inrichten zodat ook de nieuwe bewoners daar gebruik van kunnen maken. Daarvoor moet er nu een keuze worden gemaakt over de gewenste verkeersontsluiting. Met inachtneming van de gevoelens van bewoners en gemeenteraad kiest het college deels voor het handhaven van het oorspronkelijke verkeersontwerp, waarin naast Het Pontveer en de Sportlaan ook De Wissel ingericht wordt voor autoverkeer in twee richtingen."

De Trekschuit ter hoogte van het Jaagpad blijft tot 2021 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken.