Muziek stond centraal tijdens eerste themacafé.
Muziek stond centraal tijdens eerste themacafé. Foto: Trudy Kroese

Eerste themacafé is een succes

DIEMEN 'Deel je muzikale passie' was het thema tijdens het eerste themacafé dat vorige week woensdagavond in de openbare bibliotheek werd gehouden. De bijeenkomst werd goed bezocht.

Er waren optredens van muzikanten. De Syrische Ahmad Mansour (17) speelde enkele rocknummers op zijn elektrische gitaar, de Braziliaanse Lucilene zong een lied en Kyra, Ashtony en Braylin (drie leerlingen van Saskia Paërl) voerden de Voetenrap uit. Tareq Ayoub speelde spontaan een stukje piano, zonder dat hij ooit les heeft gehad. De Muziekschool Diemen, koor Voice Female, EDOG Muzikaal Theater, de Diemer Harmonie, het Hagunnan Jongerenkoor, Muziekschool Saskia Zingt! en Vrouwenkoor Ancora presenteerden zich aan de aanwezigen. Zij deden dit via een 'pitch' waarin zij iets over hun activiteiten vertelden en beelden lieten zien van optredens. Daarna gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over hun muzikale voorkeur.

De sfeer was prettig en ontspannen. De bezoekers konden zich vermaken met onder meer het gezamenlijk zingen van liederen. Na de rap 'Ga je mee naar Diemen-Zuid?' was 'Geef mij maar Amsterdam' een klassieker die uit volle borst werd meegezongen. Het themacafé is een initiatief van drie Diemenaren: Margriet van der Valk (vanuit Taaltips, taallessen voor migranten), Guy van Nifterik (vanuit de jongerenraad Diemen) en Meera Nankoe (vanuit Stage and Stories). De openbare bibliotheek verleende medewerking. De bibliotheek biedt graag een podium voor nieuwe initiatieven in Diemen om zo een bijdrage te leveren aan de gemeenschapszin in het dorp. De bibliotheek stelde de ruimte gratis beschikbaar, maar zorgde ook voor drankjes en hapjes, die gratis werden aangeboden. Personeel van de bibliotheek verzorgde woensdagavond de catering. Het themacafé krijgt een vervolg. Elke derde woensdag van de maand zal een bepaald thema centraal staan.