Bezwaar tegen bio-massacentrale Nuon

DIEMEN Duurzaam Dorp Diemen (DDD) is tegen het plan van Nuon om in Diemen een biomassacentrale te bouwen. De fractie van GroenLinks heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W.

DDD (voorheen Diemer Klimaatnetwerk) is een groeiende groep van Diemenaren die werken aan bewustwording rond onderwerpen als energiebesparing, duurzame energie en CO2-reductie. "Het is Duurzaam Dorp Diemen ter ore gekomen dat Nuon van plan is om in Diemen een biomassacentrale van 120 MW te bouwen. De tender en vergunningsprocedure hiervoor is opgestart. Wij zijn daar zeer verontrust over en zijn verbaasd dat dit bericht nog niet door de gemeente onder de aandacht is gebracht. Het standpunt van Duurzaam Dorp Diemen is dat biomassa geen duurzame oplossing is", aldus Duurzaam Dorp Diemen.

Discussies

De fractie van GroenLinks wijst er onder meer op dat er veel discussie is over biomassacentrales. De partij wil dat het college van B en W eerst de uitkomst van die discussies afwacht voordat het verzoek om een vergunning wordt behandeld.