Dames SV Zeeburg speelden fel en snel.
Dames SV Zeeburg speelden fel en snel. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg wint opnieuw

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer met 32-14 gewonnen. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 14-8.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd gingen de teams gelijk op. SV Zeeburg speelde slordig en Aalsmeer nam de leiding. Daarna herstelde de thuisploeg zich en scoorde drie keer op rij.

Vanaf dat moment werd het niet meer spannend. SV Zeeburg speelde fel, snel en gefocust en ging met een comfortabele voorsprong de rust in.

Na de hervatting verdedigde SV Zeeburg nog beter en ging sneller in de richting van het doel van Aalsmeer. Er werden mooie aanvallen met verschillende systemen uitgespeeld, de cirkel werd regelmatig gevonden en er werd gescoord via lobjes en break-outs.

Zelfs in ondertal konden de dames van SV Zeeburg een aantal doelpunten maken. SV Zeeburg had direct antwoord op de lange aanvallen en foutjes van Aalsmeer. Het is uiteindelijk 32-14 geworden.

Kampioen

De handbalsters uit Diemen hebben voor dit seizoen de doelstelling uitgesproken dat zij kampioen willen worden van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De ploeg uit Diemen heeft de eerste drie competitieduels gewonnen en heeft zes punten. SV Zeeburg deelt de koppositie met VZV. SV Zeeburg komt komend weekeinde niet in actie vanwege de herfstvakantie. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 27 oktober. SV Zeeburg gaat dan op bezoek bij Cometas. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 19.15 uur.