Fusieplan

Vervolg van de voorpagina

Boog: "De ambtelijke en bestuurlijke samenwerking tussen de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gaat niet goed en Amstelveen lijkt onzeker over haar positie in de Metropoolregio Amsterdam. Dit pleidooi zien wij daarom als een noodgreep, want de verdere analyse van Eenhoorn is zeer mager en eenzijdig. Ook de wijze waarop de collega-bestuurders in de regio met dit voorstel werden overvallen bevreemdt ons, en levert ook geen bijdrage aan een open discussie over samenwerking in de regio. Van ons mag dit fusieplan dan ook meteen de prullenbak in."


Verkeers-maatregelen

Bij de kinderboerderij staat op een bord aangegeven dat zij route C dienen te volgen. Een bord met de letter C was tot voor kort echter pas te vinden voorbij Sporthal Diemen op de hoek van de Prinses Beatrixlaan. Veel automobilisten rijden de Burgemeester de Kievietstraat in en slaan aan het einde van die straat niet rechtsaf de Ouddiemerlaan in, maar gaan linksaf en rijden tegen het verkeer in.

De Ouddiemerlaan wordt niet alleen intensief gebruikt door automobilisten, maar ook door fietsers en bromfietsers.

Eenrichtingsverkeer

Deze week is er vlak voor de bushalte op de Prins Bernhardlaan een bord met de letter C geplaatst dat automobilisten aangeeft dat zij dienen door te rijden naar de Prinses Beatrixlaan Vanaf vrijdagavond wordt in de Burgemeester de Kievietstraat tussen de Prins Bernhardlaan en de Nicolaas Lublinkstraat eenrichtingsverkeer ingesteld. Dit blijft zo totdat de werkzaamheden voor de rotonde voltooid zijn, naar verwachting begin februari 2019.


Man beroofd

DIEMEN Een man is op dinsdagavond 9 oktober omstreeks 20.30 uur bij het station in Diemen-Zuid beroofd.

De man werd door een groepje mannen bedreigd en van enkele persoonlijke eigendommen beroofd.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.