Jeugdleden van Hockeyclub Diemen.
Jeugdleden van Hockeyclub Diemen. Foto: Jan Ronday

Jeugd Hockeyclub Diemen traint op banen TVDZ

DIEMEN Hockeyclub Diemen (HCD) traint sinds het begin van dit seizoen op de kunstgrasbanen van Tennisvereniging Diemen-Zuid (TVDZ).

De in 2017 opgerichte hockeyclub beschikt nog niet over een eigen accommodatie. Sinds woensdag 5 september trainen de jeugdspelers van HCD op de kunstgrasbanen 1, 2 en 3 van TVDZ. Voor de competitie kan HCD voorlopig gebruikmaken van de velden van Hockeyclub IJburg.

Gideon Swaab, voorzitter van Hockeyclub Diemen: "Wij hebben 150 leden die verdeeld zijn over 13 teams: 2 mini's (jongste jeugd), 4 F-teams, 6 E-teams en een D-team. Er is bij de meisjes nog ruimte in 2e jaars E-teams; die meisjes zijn 9 jaar. Zij spelen ook competitie in de ZOJECO."

Zeven teams van HCD doen op zondagochtend mee aan de competitie van de ZOJECO. Dit is een afkorting van de Zondagjeugdcompetitie. Swaab: "Onze F-teams en E-teams spelen op zondagochtend in die competitie. De thuiswedstrijden worden gespeeld op de velden van Hockeyclub IJburg. Wij zijn blij dat wij bij die vereniging terechtkunnen. D-teams mogen helaas niet meedoen aan die competitie. Alleen de meisjesteams spelen competitie."

Hockeyclub Diemen heeft met TVDZ de afspraak gemaakt dat de jeugdleden voor één seizoen op woensdagmiddagen mogen trainen op de tennisbanen. Swaab: "Wij zijn heel blij met dit gebaar van TVDZ. Er kan goed worden getraind op de tennisbanen, de ouders kunnen lekker op het terras naar de trainingen kijken en de accommodatie is goed bereikbaar."

Eigen accommodatie

Hockeyclub hoopt snel over accommodatie te beschikken

Hockeyclub Diemen hoopt snel over een eigen accommodatie in Diemen te beschikken. Swaab: "Ondanks dat we voor dit seizoen een oplossing hebben, blijft het voor ons als vereniging van groot belang dat wij van de gemeente op korte termijn een toekomstperspectief krijgen waar HC Diemen zich definitief kan vestigen. Alleen dan kunnen wij de groei realiseren die wij willen en de Diemense kinderen laten hockeyen binnen hun woonplaats."

Hans de Jong, voorzitter van TVDZ, over de geste van de tennisclub: "Wij zijn blij dat wij Hockeyclub Diemen kunnen faciliteren. Wij zijn destijds als beginnende tennisvereniging ook geholpen door andere verenigingen, zoals handbalvereniging SV Zeeburg, korfbalvereniging KVD en voetbalvereniging Sporting Amsterdam."